Hjem > H > Hvor Kommer Alle Edderkoppene Fra?

Hvor kommer alle edderkoppene fra?

– Edderkoppene kommer utenfra, krabber gjennom små åpninger i grunnmuren og finner ut at de trives innendørs, sier biolog Stein Norstein i Anticimex til NRK.no. Han forklarer at de små dyrene liker seg spesielt godt i kalde og fuktige strøk, derfor er det enkelte boligtyper edderkoppene foretrekker.

Les mer

Er Langbein en edderkopp?

Kalles også langbein. Mange kaller vevkjerringer «stankelbein» på grunn av de lange beina, men det navnet er innen vitenskapen forbeholdt en familie av mygg, Tipulidae. I biologisk systematikk er vevkjerringer en egen orden i klassen edderkoppdyr. Tilsvarende, hva er stankelbein på engelsk? stankelbein {intetkjønn}

crane fly {subst.} tipula {subst.}

Tilsvarende, hvilke edderkopper finnes i norge?

I Norge har vi fire grupper av edderkoppdyr; foruten edderkoppene (orden Araneae) er det vevkjerringene (orden Opiliones), mosskorpioner (orden Pseudoscorpiones) og den meget store og mangfoldige dyregruppen som vi kaller midd (underklasse Acari). Orden Araneae inneholder altså alle ekte edderkopper. Dessuten, hvorfor heter det øyenstikker? Det norske navnet tilsvarer det tyske «augenstecher» og refererer til folketroen om at øyenstikkere kan stikke ut øynene på mennesker. Imidlertid henspiller det tyske navnet på at kroppen uten vinger ligner på et håndverktøy brukt av skomakere, for å for å lage hull (eller «øyne») i læret før sying.

Ta dette i betraktning, hva spiser en edderkopp?

De norske edderkoppene spiser hovedsakelig tovinger (fluer og mygg), men også andre mindre insekter. Noen større arter kan ta større dyr, blant annet enkelte rovedderkopper (Pisauridae) som kan ta små fisk og rumpetroll. De store artene kan ta små fugler, krypdyr og andre mindre dyr. Dessuten, hva er edderkopper bra for? – Edderkoppene er rovdyr som dreper andre småkryp du virkelig ikke vil ha i hus. Så egentlig er det bare å si «jippi» når du finner edderkopper i kjelleren, forteller Petter Bøckman, zoolog ved Naturhistorisk museum. I løpet av forsommeren har edderkoppene spist seg fete, de har paret seg, og eggene er klekket.

Og et annet spørsmål, hvilke dyr spiser edderkopp?

Edderkopper har mange fiender. Fugler, spissmus og mange andre varmblodige dyr har bla edderkopper på menyen. Men også i insektenes verden, er det mange som benytter seg av edderkopper som føde. I særtekst kan en nevne snyltevepsene. Hvor mange egg legger en edderkopp? Dette er veldig variabelt, det vil variere fra art til art og størrelsen på edderkoppen. Alt i fra ca. 50 til 9000. Det er en tropisk kjempehjulspinner (argiope) som kan legge opp til 9000 egg, men av disse er det bare ca.

Hvor mange bein har en skolopender?

Kjennetegn. Skolopendere (Figur 1) tilhører dyregruppen leddyr, der vi også finner insekter, edderkoppdyr og krepsdyr. Skolopendere har en langstrakt, flattrykt kropp med mange kroppsledd og bein, opptil 85 beinpar hos den lengste arten i Norge, Stigmatogaster subterraneus.

By Gerge

Hvordan formerer mus seg? :: Hvor farlig er stankelbein?
Nyttige lenker