Hjem > H > Hvor Kommer Tore Hund Fra?

Hvor kommer Tore Hund fra?

Tore Hund fra Bjarkøy utenfor Harstad, ledet hæren som tok livet av landets konge, senere kjent som Olav den hellige.

Les mer

Hva heter guden som er slekt med Olavs far i følge sagaer?

Både Olav Tryggvason og Olav Haraldsson (den hellige) påberopte seg å være etterkommere av Harald, mens moderne forskere setter ikke særlig lit til dette. Trolig var de eneste norske kongene som var etterkommere av Harald sønnene Eirik Blodøks og Håkon den gode, og sønnesønnen Harald Gråfell. Dessuten, hva var det som brast så høyt? Da sa kong Olav: «Hva brast så høyt der?» Einar svarte: «Norge av di hand, konge.» «Det var vel ikke så stor brist,» sa kongen, «ta min bue og skyt med den,» og så kastet han buen sin til ham. Einar tok buen og drog den straks ut forbi odden på pila, og sa: «For veik, for veik er kongens bue!»

Tilsvarende, hvor ble norge samlet til ett rike?

Sagaene forteller at det var Harald Hårfagre (ca. 865 - ca. 933) som samlet Norge til ett rike. I følge Snorres kongesagaer var Harald Hårfagres far, Halvdan Svarte, småkonge i Vestfold og Oppland. Hvem ligger gravlagt under Nidarosdomen? Nidarosdomen var ikke sognekirke i middelalderen, slik at ingen lekfolk ble gravlagt her. I tillegg til de kongelige har biskoper og andre geistelige som var knyttet til kirken fått sine graver her. Ena av disse var erkebiskop Øystein Erlendsson.

Deretter, hvor er olavsskrinet?

Da svenskene erobret slottet i 1564, trakk de sølvnaglene ut av det visstnok gjenværende, opprinnelige skrinet, som de tok med seg da de flyktet, og gravde ned i Fløan kirke i Stjørdal. Olavsskrinet ble deretter hentet til Trondheim. 8. juni i 1564 ble det satt ned i en åpen, murt grav i Nidarosdomen. Også, hvor kom olav tryggvason fra?

Olav Tryggvason Konge i Norge
Fødtpå 960-tallet på ukjent sted Norge
Dødca. 999 Slaget ved Svolder
BeskjeftigelseKriger, monark
EktefelleTyra Haraldsdatter, datter til kong Harald Blåtann av Danmark

Hvor var slaget ved Svolder?

Slaget ved Svolder (norrønt Svǫlðr) var et sjøslag som ble utkjempet vest i Østersjøen i september 999 eller 1000. Kong Olav Tryggvason av Norge seilte hjem etter en ekspedisjon til Vendland (Pommern). I hvilket år grunnla Olav Tryggvason Trondheim? Olav ble mottatt som en befrier, og han ble så tatt til konge på Øreting. Så grunnla han det som skulle bli byen Trondheim, sannsynligvis i år 997, og bygde seg en kongsgård på Nidarnes.

Hvem er de første kristne?

Kristendommen har sin opprinnelse i Jesus fra Nasaret. Man kjenner ikke historiske kilder som bekrefter at Jesus ville stifte en ny religion; han selv og hans første tilhengere var jøder.

By Martino

Hvilket slag sto i 1718? :: Hvor lenge var Olav i Viking før han ble hærfører?
Nyttige lenker