Hjem > H > Hva Slags Menneskesyn Har Buddhismen?

Hva slags menneskesyn har buddhismen?

Buddhismen sitt menneskesyn er radikalt annleis frå dei fleste andre religionar. På den eine sida avviser buddhismen at mennesket har ei fast sjel. På den andre sida trur dei på atterføding, og at vanlege menneske gjennom trening kan bli oppvakna buddhaer.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er det onde i islam?

Djevel, en ond ånd. Djevelen, i bestemt form, er særlig i kristendommen (Satan) og islam (Iblis) herskeren over de onde makter eller selve det onde personifisert. I disse religionene tenkes djevelen å være guds motstander og menneskenes fiende. Også, hva er de fire edle sannheter? At smerte faktisk eksisterer. At det er årsaker til at det vonde finnes. At det eksisterer en tilstand der det vonde ikke finnes. At det eksisterer en vei til den tilstanden der det vonde ikke finnes.

Angående dette, hvilken overgangsrite er viktigst i buddhismen?

I buddhismen er det ingen overgangsriter eller seremonier som har ikke sitt utspring fra Buddha og er felles for alle. Det er noen få ritualer for munker og nonner. Hvilke ting kan en buddhistmunk eie? ”Åtte gjenstandregelen” går ut på at du ikke kan ha mer enn åtte ting, men så vidt jeg vet kan ikke buddhistmunker og nonner eie noen ting, utenom det de får når de er ute og tigger etter mat eller penger. Dette er allmisser av folk. Det blir sett på som en ære og gi penger eller mat til buddhistmunker og nonner.

Og et annet spørsmål, hvor mange prosent er buddhister i norge?

12.000 medlemmer som har norsk bakgrunn omtaler seg som buddhister eller sier at de står buddhismen nær. Men tallet på disse kan vanskelig tallfestes. Til sammen kan antallet buddhister i Norge anslås til rundt 28.000. Dette utgjør om lag 0,5 % av de 4,8 mill innbyggerne i Norge. Kan alle oppnå nirvana? For å oppnå nirvana må man lære å meditere korrekt. I praksis anses realiseringen av nirvana som såpass vanskelig at det kun er forbeholdt noen få eksepsjonelle meditasjonsspesialister slik som munker, nonner eller omvandrende asketer.

Hva betyr tittelen til Buddha?

Siddharta Gautama fikk ærestittelen Buddha, som på sanskrit betyr «den oppvåknede», fordi han ifølge buddhismen på et tidspunkt innså hvordan alt hang sammen og fant en metode for å kunne gjøre slutt på lidelsen i tilværelsen og oppnå nirvana. Hva er dharma enkelt forklart? Dharma er et sentralt begrep i hinduismen og buddhismen. I buddhismen er dharma Buddhas lære. I hinduismen er begrepet mer mangfoldig. Dharma betyr her det rette, moral, lov eller verdensorden.

Folk spør også hva er en sangha?

Sangha er den tredje av buddhismens «tre juveler», ved siden av Buddha og dharma. Sangha betegner vanligvis spesifikt buddhismens ordinerte munker og nonner, det vil si den monastiske ordenen, som adskilt fra legfolket.

By Evander

Hva sto Welhaven for i språkdebatten? :: Hva er gud i buddhismen?
Nyttige lenker