Hjem > H > Hva Er Gud I Buddhismen?

Hva er gud i buddhismen?

Det finnes guder i buddhismen, men de har ingen skapende eller frelsende makt. Gudene i buddhismen er ikke annet enn levende vesener som på grunn av sin godhet blir gjenfødt som guder. Akkurat som menneskene er de avhengige av Buddhas lære for å nå nirvana.

Les mer

Hva er det viktigste budskapet i buddhismen?

Det endelige målet for det religiøse liv er nirvana («utslukning»), en uforanderlig tilstand der alt begjær og all illusjon har opphørt. Den som har nådd nirvana, blir ikke gjenfødt på nytt. Ta dette i betraktning, hva er ondskap i buddhismen? - I buddhismen mener man at ondskapen er skapt av menneskene. Det er mennesket som gjør onde gjerninger og lager krig fordi det er mye hat og misunnelse i menneskene. - I buddhismen har man nirvana som betyr oppvåkning.

Så, hva er de fem leveregler?

Lever med tanke på å få en god gjenfødelse neste liv. Buddha ga råd og veiledning om hvordan leve. 5 LEVEREGLER: • Ikke skade/drepe noe levende • Ikke stjele/ta noe • Ikke være seksuelt utro eller misbruke noen seksuelt • Ikke lyve • Ikke drikke alkohol eller bruke narkotika. Hvor mange guder er det i buddhismen? Buddhismen er en “ikke gudelig religion” og livsfilosofi som er basert på læren til den indiske prinsen Siddharta Gautama som levde fra ca. 563 f.Kr. til ca. 483 f.Kr.

Hva er Dharmahjulet?

Dharmahjulet (sanskrit IAST dharmacakra, pali dhammacakka) er eitt av åtte lukkebringande symbol (asjtamangala) i fleire indiske religionar som buddhismen, djainismen og hinduismen. Det har vore eit symbol på dharma ('loven' eller 'vegen'), læra til Gautama Buddha om vegen til nirvana, sidan tidleg buddhisme. Hva er den viktigste høytiden i buddhismen og hva markerer de da? Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai.

Hva er de negative sinnsgiftene?

De negative sinnsgiftene er begjær, uvitenhet og hat. De regnes i buddhismen som hovedårsaker til menneskets lidelse. Følgelig, hva er karmaloven i buddhismen? Karmaloven gjelder alle levende vesener. Enhver handling med intensjon fører til karma. Det er altså ikke handlingen i seg selv, men impulsen eller intensjonen før handlingen, som produserer karma. Å tråkke på en snegle ved et uhell gir eksempelvis ikke dårlig karma ifølge buddhismen, fordi handlingen ikke var villet.

Hva mener buddhismen om det onde?

Ifølge buddhismen kommer opplevelsen av ubehag av uvitenhet, feil innstillinger og forventinger til virkeligheten, og ønsker om det uoppnåelige. Mennesker forstår ikke, eller glemmer, at livet er forgjengelig, og dermed opplever man ubehag når noe man er glad i blir borte.

By Jerz

Hva slags menneskesyn har buddhismen? :: Er vannkraft bærekraftig?
Nyttige lenker