Hjem > H > Hva Er Ritualer I Buddhismen?

Hva er ritualer i buddhismen?

Ritualer er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma.

Les mer

Man kan også spørre hva er reinkarnasjon i buddhismen?

Reinkarnasjon er sjelevandring eller gjenfødelse, ofte uatskillelig knyttet til den hinduistiske doktrinen om karma, loven om konsekvens. Forestillingen om menneskets gjentatte liv finner man især innen hinduisme og buddhisme. Hva heter den åttedelte veien? Og hva er denne urgamle stien, denne urgamle veien, som de fullkomment selvoppvåknede i forgangne tider hadde vandret på? Jo, nettopp denne noble åttedelte veien: rett syn, rett aspirasjon, rett tale, rett handling, rett levevis, rette bestrebelser, rett oppmerksomhet, rett konsentrasjon

Hva er Dharmahjulet?

Dharmahjulet (sanskrit IAST dharmacakra, pali dhammacakka) er eitt av åtte lukkebringande symbol (asjtamangala) i fleire indiske religionar som buddhismen, djainismen og hinduismen. Det har vore eit symbol på dharma ('loven' eller 'vegen'), læra til Gautama Buddha om vegen til nirvana, sidan tidleg buddhisme. Hva er en Anatman? Anātman (sanskrit, devanagari: अनात्मन्) eller anattā (pali) er et begrep som kan oversettes med «ikke-sjel». I buddhismen lærer man at mennesket ikke har noen fast sjel. Dette blir kalt anatman. Her skiller buddhismen seg fra hinduismen som har læren om atman, den individuelle sjel.

Så, hvorfor er lotusblomsten et viktig symbol i buddhismen?

I buddhismen har lotusplanten symbolsk betydning. Den skyter opp av grumset vann med sine hvite og blekrosa blomster. Buddhistene sammenligner det skitne vannet med den verden som omgir oss. Fra denne oppstår livet, som bærer i seg spiren til renhet og frelse. Hva er Buddhas fotavtrykk et bilde på? Buddha og buddhistiske symboler

Disse symbolene er Buddhas fotavtrykk, som symboliserer Buddhas oppnåelse av Nirvana på jorden, det berømte dharmahjulet som symboliserer den åttedelte veien, samt lotusblomsten, som representerer sinnets renhet, opplysthet og nirvana.

Hva må man gjøre for å oppnå nirvana?

For å oppnå nirvana må en buddhist trene seg i visdom, etikk og meditasjon. Meditasjonsdelen av den åttedelte veien er rett anstrengelse, rett oppmerksomhet og rett konsentrasjon. Folk spør også hva handler hjertesutraen om? Budskapet i hjertesutraen handler om tomhet.

Avalokiteshvara forklarer Shariputra at alle ting og fenomener er sammensatt av andre ting og fenomener. Til syvende og sist er alt tomhet. Alle våre sanseintrykk, konsepter og begreper er kun former som vi forholder oss til. I seg selv er de ikke noe annet enn tomhet.

Hva heter de hellige skriftene i hinduismen?

De eldste tekstene er vedaene som utgjør et felles trosgrunnlag for alle hinduer. Vedaskriftene består av fire store samlinger av hymner; Rigveda, Ajurveda, Atharvaveda og Samaveda. I de vediske hymnene skildres dyrkelsen av guder som Agni, Indra og Varuna gjennom nitide ritualer der ilden og offeret står sentralt.

By Mateya

Hvilken språklig innflytelse de hadde i Norden? :: Hva heter de fire edle sannhetene?
Nyttige lenker