Hjem > H > Hvor Mye Koster Det Å Lade En Elbil?

Hvor mye koster det å lade en elbil?

Prisen for hjemmelading av elbil er strømprisen inkludert nettleie, altså rundt én krone per kWh. Det tilsvarer omtrent to kroner per mil for en vanlig elbil. Hvis du kjører 7500 km i året med elbilen koster «drivstoffet» deg ca. 1500 kroner.

Les mer

Hva koster hjemmelading?

Pris på hjemmelading avhenger blant annet av strømleverandøren din, kraftprisen, vær og type elbil du kjører. En grunnregel er imidlertid at pris på lading av elbil hjemme er rundt 1 krone per kWh du lader opp. Har du en elbil med et batteri på 22 kWh, koster det altså ca. 22 kroner å full-lade. Angående dette, hvor mye koster superlading tesla? Tesla

LadeoperatørPris pr minPris pr kWt
Mer1,253,75
Fortum Charge & Drive5,4
Recharge5,75
Circle K5,79

Dessuten, hva koster det å hurtiglade en elbil?

Normal pris for hurtiglading i dag er fra 3 til 3,50 kroner per minutt kWh og oppover, pluss 1 til 1,50 kroner per minutt. Eventuelt i overkant av 4 kroner per kWh dersom stasjonen ikke tar betalt per minutt. Folk spør også hvor mye koster det å lade elbil en måned? Den månedlige kostnaden er 7.316 kroner for en elbil, mot 8.9149 kroner for en vanlig. En forskjell på 1.833 kroner i måneden.

I forhold til dette, hva koster det å kjøre el bil pr mil?

Dette koster det å lade elbilen i dag

Hvis elbilen har et forbruk som ligger rundt 2 kWh pr mil på vinteren, vil det bety en kostnad på i underkant av 9 kroner pr mil - altså ganske sammenlignbart med mange dieselbiler i familieklassen.
Folk spør også hvor mye koster det å lade på ladestasjon?

BetalingsmetodeNormalladingLynlading
Mobilapp0,20 kr per min + 2,90 kr per kWh1,25 kr per min + 3,75 kr per kWh
Ladebrikke0,20 kr per min + 2,90 kr per kWh1,25 kr per min + 3,75 kr per kWh
SMS0,50 kr per min + 2,50 kr per kWh2,50 kr per min + 3,90 kr per kWh

Hvilke ladestasjoner er billigst?

OperatørMetodePris
Ionity*Alle8,40 kr/kWh
Tesla**Alle2,57 kr/kWh
Ishavsveien***Registrert (App/RFID)4,25 kr/kWh
* = Tilbyr kun 350 kW**= Kun for Tesla-biler. Tilbyr inntil 250 kW.
Man kan også spørre hva er en ombordlader? Ombordlader og effekt

Ombordladeren i elbilen din, fungerer på samme måte som omformeren til telefonen. — Når du lader på AC, kobler du deg til en ladestolpe. Strømmen følger ladekabelen din inn i bilen og til ombordladeren. Der blir den omgjort til likestrøm.

Hva koster Supercharger?

Gjeldende snittpris for Supercharging i Norge er 2,57 kr per kWt. Snittprisen vil dermed reduseres til om lag 1,29 kr per kWt på de tre lørdagene testen gjennomføres. Gjeldende pris for spesifikke Supercharger-stasjoner hentes enklest gjennom bilenes navigasjonssystem.

By Farrish

Har alle Tesla gratis lading? :: Hvor står bommene i Bergen?
Nyttige lenker