Hjem > H > Hvor Lang Tid Tar Det Å Bli Psykolog?

Hvor lang tid tar det å bli psykolog?

Psykolog er en beskyttet tittel for dem som har tatt profesjonsstudiet i psykologi, som er en seksårig utdanning med integrert klinisk praksis. Det er også mulig å studere psykologi som fag, men da kan du ikke jobbe med pasienter. Arbeidsoppgaver varierer derfor avhengig av fagfelt, bakgrunn og arbeidssted.

Les mer

Folk spør også hvilken linje må jeg gå for å bli psykolog?

For å bli klinisk psykolog, altså en som behandler pasienter, må man ta en seksårig profesjonsutdanning etter videregående skole. For å kunne søke trenger du generell studiekompetanse fra videregående skole, det kan du få både gjennom studieforberedende og yrkesfaglige utdanningsprogram. Hvordan komme inn på profesjonsstudiet psykologi? De som studerer profesjonsstudiet i psykologi er gjerne interessert i å jobbe med mennesker, så noen sliter kanskje litt med metode- og statistikkfag. Vi har også noen tunge teoretiske fag, som kognitiv nevropsykologi, som går ned på cellenivå i hjernen, og dermed kan bli ganske komplisert.

Hva er profesjonsstudiet i psykologi?

Profesjonsstudier i psykologi

Det ene løpet, profesjonsutdanningen, er et studieløp der du til slutt ender opp som kvalifisert klinisk psykolog. Profesjonsløpet som dette kalles, er i hovedsak rettet mot å utdanne psykologistudenter til å bli psykologer, altså kliniske terapeuter. Som psykolog kan du” ta syke i kur”.
Hvordan bli psykolog i Danmark? I Danmark er psykologstudiet todelt. Først tar du en treårig bachelorgrad som er felles for både den teoretiske og den kliniske studieretningen. For å bli psykolog i Danmark tar du deretter en toårig master i klinisk psykologi. Når du er ferdig med mastergraden må du ha to år med veiledet praksis.

Hvordan er det at studere psykologi?

En bachelor i psykologi består av 180 studiepoeng fordelt over tre år. Første året består av obligatoriske innføringsemner som dekker alt fra metode og psykologiens historie, til psykiske lidelser og personlighetspsykologi. Andre året er et breddeår hvor man selv kan velge emner som til sammen dekker 60 studiepoeng. Hvor mye koster det å studere psykologi? PRISLAPP: 30 stk. profesjonsstudenter: NOK 52,74 millioner.

Følgelig, er juss et profesjonsstudie?

Ved Universitetet i Oslo brukes begrepet profesjonsstudium i moderne tid om studiene i teologi, jus, medisin og psykologi, som gir adgang til bestemte lukkede og regulerte profesjoner som prest, jurist (f. eks. advokat/dommer), lege og psykolog. Angående dette, hva vil det si å ha en profesjon? Profesjoner er en bestemt type yrker som anvender sin ekspertise til å utføre samfunnsnyttige tjenester. De profesjonelle har i kraft av sin utdanning, yrkestittel, og medlemskap i en profesjonsforening adgang til å utføre visse tjenester i samfunnet.

Hva er Arbeids og organisasjonspsykologi?

Arbeids- og organisasjonspsykologi handler om mennesker i arbeid og organisasjoner. Studiet fokuserer på hvordan du fra et psykologisk perspektiv skaper et bedre arbeidsliv.

By Garv

Hvorfor svarer ikke Google Home? :: Hva kan man gjøre etter en bachelor i psykologi?
Nyttige lenker