Hjem > H > Hva Er Hinduenes Hellige Skrifter?

Hva er hinduenes hellige skrifter?

Vedaene er betegnelsen på fire store tekstsamlinger: Ringveda, Yajurveda, Samaveda og Atharvaveda. De er de hellige tekstene som er felles for hinduismen, og her møter vi grunnlaget for de ulike retningene.

Les mer

Hva er erkjennelsens vei?

Erkjennelsens vei: den mystiske veien. Atman, selvet, er viktig her. Det er dette som er det evige, åndelige elementet i hvert menneske. For å oppnå moksha gjennom denne veien er det mye studie og hengivelse til de gamle tekstene, samt streng askese gjennom yoga og meditasjon. Hva er hinduenes hellige språk? Sanskrit. Det dominerende språket i hinduismens religiøse litteratur er sanskrit, det indo-europeiske språket som de indo-ariske erobrerne brakte med seg til India mot slutten av 1900-tallet f.Kr. De vediske hymnene er forfattet på et særlig formrikt og alderdommelig sanskrit som kalles vedisk.

Hva inneholder Vedaen?

Vedaene består av fire tekstsamlinger; i kronologisk orden Rigveda‚ Yajurveda, Samaveda og Atharvaveda. Rigveda er den eldste og mest omfattende av disse. De opprinnelige tekstene beskriver offerhandlingene og deres religiøse begrunnelser i det prehistoriske samfunnet i Nord-India. Hva heter de hellige skriftene i buddhismen? Tripitaka er samlingen av de buddhistiske kanoniske skriftene.

Dessuten, hva feirer hinduer under divali?

Diwali betyr «en rekke med lys» og er en av de største festivalene i India. En lysfest som handler om de godes seier over det onde, og lysets seirer over mørket. Det pyntes med lys før gudinnen Lakshimi vender hjem og bringer med seg velstand og lykke. I forhold til dette, hva er det viktigste i shaktismen? Den viktigste gudinneteksten er Devimahatmya, Hyllest til Gudinnen (antakelig fra rundt 600 evt.), der gudinnen Shakti identifiseres særlig med Durga og beskrives som alle gudenes samlede kraft og som den ene høyeste guddom. Alle gudinner og kvinner identifiseres med henne, men hun er også brahman, værensgrunnen.

Hva er en Brahman?

Brahman er et hovedbegrep i hinduistisk filosofi og teologi. Begrepet brahman refererer til verdens og universets enhet. Brahman oversettes ofte med verdensaltet, værensgrunnen eller gud. Hva er kunnskapens vei? Kunnskapens vei

Det er en grunnleggende holdning i indisk religion at rett kunnskap kan frigjøre mennesket fra gjenfødselens kretsløp. Kunnskapen er ikke hva som helst, men en direkte innsikt som trenger inn under tingenes overflate, et helhetssyn på hvordan tilværelsen henger sammen.

Folk spør også hva er en guru hinduismen?

Guru, religiøs lærer i indiske religioner. En guru har nådd en høy åndelig innsikt og anses derfor som egnet til å lede andre som ikke har nådd like langt til den samme åndelige innsikten.

By Richman Leri

Hvilket land kommer hinduismen fra? :: Når kom buddhismen til Vesten?
Nyttige lenker