Hjem > H > Hva Står I Tripitaka?

Hva står i tripitaka?

Tripitaka betyr «de tre kurvene» og henviser til tekstsamlingens tre hoveddeler: Vinaya, reglene for munke- og nonnesamfunnet (sangha) Sutraene, Buddhas taler og samtaler. Abhidharma, filosofisk systematisering og kommentarer til læren.

Les mer

Tilsvarende, hva handler kurvene som tripitaka er satt sammen av om?

Tripitaka omfatter tre deler: vinaya, regler for munke- og nonneordenen. sutra (sutta på pali), Buddhas prekener og dialoger. abhidharma (abhidamma på pali), den senere systematiske utlegning av læren. Deretter, når kom buddhismen til vesten? Artikkelstart. Buddhismen er en verdensreligion stiftet av Buddha i Nord-India på 400-tallet fvt. Om lag 500 millioner mennesker – rundt sju prosent av verdens befolkning – bekjenner seg til buddhismen.

Hva inneholder kurven med regler?

Som navnet tilsier, inneholder en Tripiṭaka tradisjonelt tre «kurver» av lærdommer: Den første er Vinaya pitaka (sanskrit og pali) som tar for seg reglene for munker og nonner ved klostrene. Den andre er Sūtra piṭaka (sanskrit; pali: Sutta pitaka), som inneholder diverse sutraer – taler som tilskrives Gautama Buddha. Hva heter de helligste stedene i buddhismen? Et buddhistisk tempel er et kultsted for buddhister, personer som følger buddhismen. De omfatter strukturer kalt vihara, stupa, wat og pagode i forskjellige regioner og språk.

Hva er Mahayana?

Mahâyâna betyr den store vogna og har som mål å gi så mange mennesker som mulig tilgang til opplysning (Nirvana). Denne retningen oppstod i India omkring det 1. århundre e.Kr., en tid etter Buddhas inntreden til nirvana. Mahâyâna-tilhengerne mener at Buddha underviste i Mahâyâna også. Hva er den viktigste høytiden i buddhismen og hva markerer de da? Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai.

Hva består de tre kurvene av og når ble disse tekstene skrevet ned?

Like etter Buddhas død kom 500 munker sammen til et rådsmøte, for å gjennomgå hans lære. Alle tekstene som ble resitert ble skrevet ned og samlet i til tripitaka. tripitaka, også kjent som de tre kurvene, består av tre tekstsamlinger, organisert etter tekstens karakter. Hva er en samsara? Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India.

Folk spør også hvor gammel er religionen buddhismen?

Buddhismen ble stiftet av Buddha i Nord-India 400 år før vår tidsregning. Buddhistene følger Buddhas lære. Buddha trodde ikke på noen gud, men mange buddhister ber til ulike guder.

By Hansiain

Hvor mange rådsmøter har det vært i buddhismens historie? :: Hva er atferds variabler?
Nyttige lenker