Hjem > H > Hvor Er Kinn Kommune?

Hvor er Kinn kommune?

Kinn kommune, 870 km2, ligg i Vestland fylke, har om lag 17 300 innbyggjarar og grensar til kommunen Stad i nord og aust, Gloppen i aust, Sunnfjord og Askvoll i sør og Bremanger i nord og sør. Kinn kommune vart danna i 2020 ved samanslåing av kommunane Flora og størstedelen av Vågsøy.

Les mer

Har Florø bystatus?

Florø er Norges vestligste by og administrasjonssenter i Kinn kommune. Florø fikk bystatus i 1860 og var da senter for sildefisket både på 1800-tallet og i 1950-årene. Florø ble administrasjonssenteret i den nye kommunen Flora da kommunene Florø, Eikefjord, Bru og Kinn ble slått sammen 1. januar 1964. Hvilket fylke ligger Måløy i? Måløy er en by i Nordfjord i Vestland fylke. Måløy er sammen med Florø administrasjonssenter i Kinn kommune. Måløy fikk bystatus i 1997. Byen ligger rundt det sørlige Ulvesundet, koblet sammen av Måløybrua, og er en av landets viktigste fiskerihavner.

Hva er et Sogn?

Sogn kan vise til: Kirkesokn, den laveste geografiske forvaltningsenheten i Den norske kirke. Sogn (distrikt), distrikt i Vestland fylke. Sogn (Oslo), strøk i Oslo. Og et annet spørsmål, hvilket fylke er sogn og fjordane? Artikkelstart. Sogn og Fjordane var et norsk fylke. Det ble slått sammen med Hordaland i 2020 og ble en del av Vestland fylke.

Hvilket fylke ligger Sunnfjord?

Artikkelstart. Sunnfjord er en kommune i Vestland fylke. Den nye kommunen ble til ved sammenslåing av Førde, Naustdal, Gaular og Jølster kommuner som er del av en landsomfattende kommunereform. Sunnfjord kommune omfatter området omkring Førdefjorden og Holsendalen. Hva betyr Holsen? Holsen er en bygd knappe to mil øst for Førde i Sunnfjord kommune i Vestland. Sentralt i bygden ligger Holsavatnet og bygden omkranser dette.

Også, hvor ligger solund kommune?

Solund er en kommune i distriktet Ytre Sogn i Vestland fylke, med administrasjonssenter på tettstedet Hardbakke. Kommunen ligger på øyer ytterst i Sognefjorden mot Nordsjøen. Med sine mange øyer, holmer og skjær er dette den vestligste kommunen i landet. Angående dette, hva heter en fra førde? Tettstedet Førde hadde 10 451 innbyggere per 1. januar 2021. Førde tok bystatus i 1997. Innbyggerne blir kalt førdianere.

Hvor er Høyanger?

Høyanger er en kommune i Ytre Sogn i Vestland fylke. Kommunen ligger på begge sider av den midtre del av Sognefjorden. På sørsiden av Sognefjorden strekker kommunen seg østover fra Furenes ved Ikjefjordens innløp til Hegrefjell øst for Ortnevik og grenser i sør mot Modalen og Masfjorden.

By Harriet Monny

Hva skjer når man får virus på PC? :: Hva er det å gjøre i Førde?
Nyttige lenker