Hjem > H > Hvor Lenge Er Mørketiden På Svalbard?

Hvor lenge er mørketiden på Svalbard?

Mørketiden er når sola går under horisonten, og mørketiden varer fra 26. oktober til 16. februar i Longyearbyen. Polarnatt kaller man det når det er fullstendig mørkt, og polarnatt defineres ved at sola er mer enn 6° under horisonten.

Les mer

Er klær billigere på Svalbard?

Det går egentlig ganske greit, bortsett fra det å kjøpe mindre klær. For på Svalbard er det både toll- og avgiftsfritt. Derav, hvor mye alkohol kan jeg ta med fra svalbard? inntil 0,5 flasker sterkvin (alternativt en flaske annenhver måned) inntil 24 bokser eller halvflasker øl som ikke inneholder mer enn 4,75 volumprosent alkohol. Av årlig kvote kan likevel inntil 24 bokser eller halvflasker inneholde inntil 7 volumprosent alkohol.

Deretter, hva koster det å bo på svalbard?

Noen har ingen boutgifter i det hele tatt, noen betaler litt, mens de som ikke har en arbeidsgiver som sponser husleien bor veldig dyrt, forteller hun. Selv betaler hun 15 000 kroner pr. måned for en leilighet på 110 kvadratmeter. Man kan også spørre kan man reise til svalbard nå? Regjeringen har bestemt at testplikten før avreise og ved ankomst til Svalbard fjernes. Denne endringen trer i kraft fra , Kl. 24:00.

I forhold til dette, hvilke butikker er det på svalbard?

butikkerSvalbard

  • Sportscenteret Svalbard.
  • Skinnboden Arctic Products.
  • Gullgruva Arctic Design.
  • Svalbardbutikken.
  • Longyear 78°
  • Sport 1 Svalbard.
  • Spitsbergen Sport AS.
Når er den beste tiden å dra til Svalbard? August er slutten på polarsommeren. Kommer du tidlig i måneden får du oppleve midnattssolen, kommer du etter den 23. får du oppleve de første solnedgangene på øya på fire måneder. August er fotturer, båtturer med både større båter og ribb, fossilplukking og hundetur på hjul.

Hvor mye skatt betaler man på Svalbard?

Skatt til Svalbard trekkes med 8,0 pst. av lønn, pensjon mv. inntil 12 ganger folketrygdens grunnbeløp, og med 22,0 pst. av overskytende beløp. Hvorfor er Svalbard viktig for Norge? Fordi Norge styrer over Svalbard, har vi tilgang til det verdifulle Polhavet. Havene rundt Svalbard er fulle av fisk, og det kan hende det finnes olje, gass eller verdifulle mineraler under havbunnen. Alle land som er med på avtalen får lov til å utnytte naturressurser i området, som å fiske og drive gruver.

Hvor mange nasjonaliteter på Svalbard?

Per var det registrert i alt 2 642 bosatte på Svalbard. Av disse bodde 2 195 i de norske bosetningene, og i alt var 42 nasjonaliteter representert. I tillegg til de 2 195 innbyggerne som bodde i de norske bosetningene, var det 439 innbyggere i de russiske.

By Kelula

Hvilke skoler har brønnteknikk? :: Hva kan man gjøre i Longyearbyen?
Nyttige lenker