Hjem > H > Hvor Lang Tid Tar Ferga Fra Brensholmen Til Botnhamn?

Hvor lang tid tar ferga fra Brensholmen til Botnhamn?

Ferjestrekningen har en lengde på 13,3 km og en overfartstid på 45 minutter, og blir betjent av MF «Skutvik» 2 - 4 ganger daglig hele året, med ekstra avganger om sommeren. Fra og med høsten 2021 betjenes sambandet hele året. Tidligere var sambandet bare en sommerferge.

Les mer

Hvor går hurtigbåten fra Tromsø?

Hurtigbåten går strekningen Tromsø - Finnsnes - Harstad og har av og til stopp i Brøstadbotn og på Engenes. Angående dette, hvor lang tid tar hurtigbåten fra tromsø til harstad? Reisetid er 1 time og 40 minutter.

Hvor begynner Nord Norge?

Artikkelstart. Nord-Norge er fellesnavn for de to nordligste fylkene i Norge: Nordland og Troms og Finnmark. Landsdelen har et areal på 112 986 kvadratkilometer og 481 926 innbyggere (2022), noe som utgjør henholdsvis 34,9 prosent av landets areal og 8,9 prosent av befolkningen. Så, hva å gjøre i tromsø for barn? Topp 5 barnevennlige aktiviteter i Tromsø

  1. Polaria. Polaria er ikke bare verdens nordligste akvarium, det er også et opplevelsessenter fylt med kunnskapsrike opplevelser og aktiviteter.
  2. Sherpatrappa.
  3. Nordnorsk Vitensenter.
  4. Norges Arktiske universitetsmuseum.
  5. Charlottenlund aktivitet- og fritidspark.

Når er det størst sjanse for å se nordlys i Tromsø?

Den arktiske vintersesongen varer fra slutten av september til slutten av mars/begynnelsen av april. I løpet av denne tiden er det mørkt nok til at man kan se nordlyset under rette forhold. Nordlyset er mest aktivt rundt jevndøgnene i mars og september. Når på året er det lettest å se nordlys? Noen ganger danser nordlyset sidelengs, andre ganger i ring, og noen ganger stråler det ut mot deg fra et punkt på himmelen – nesten som om det kommer og tar deg! Det er lettest å oppleve lysshowet i Nord-Norge fra slutten av september til slutten av mars, når det er mørkt fra tidlig ettermiddag til sent på morgenen.

Når og hvor er det best å se nordlys?

Nord-Norge er blant verdens beste steder å se nordlys. Nord-Norge er et av de områdene på planeten som ligger rett under nordlysovalen, og dermed har mest nordlys i verden. Nord-Norge er også lett å reise til, har god infrastruktur og det mildeste klimaet i Arktis. Hva forteller kommunevåpenet til Tromsø? Kommunevåpenet har en gående sølvfarge rein på blå bunn og henspiller på reinen som det mest typiske nordnorske dyret og byens tradisjonelle rolle som administrasjonssentrum for reindriftsområdene. Kommunevåpenet ble formelt godkjent som bykommunens våpen i 1941 og for den sammenslåtte kommunen i 1983.

Deretter, hvorfor kaller man tromsø for nordens paris?

Tromsø kalles ofte "Nordens Paris" og "Porten til ishavet". Navnene har sitt utspring i byens internasjonale historie som handelsby, og sier noe om hvilken betydning Tromsø har hatt for fiske, fangst, forskning og ekspedisjoner i arktiske strøk.

By Egan

Hva kan man gjøre i Longyearbyen? :: Hvordan kommer man seg til Senja?
Nyttige lenker