Hjem > H > Hvor Mange Grader Er En Vinkel I En Sekskant?

Hvor mange grader er en vinkel i en sekskant?

Sekskant. En sekskant har en vinkelsum på 720 grader. Hvis man finner vinklene på alle hjørnene i en sekskant og regner sammen summen av disse, får man alltid 720 grader.

Les mer

Hvorfor er vinkelsummen i en sekskant 720 grader?

I en sekskant blir det 4⋅180ο=720ο. Dette kan vi generalisere til mangekanter med så mange sider vi vil. Hva er vinkelsummen i femkanten? Vinkelsummen i en femkant er altså 540 grader. 11. Vi ser at vi kan dele alle mangekanter inn i like mange trekanter som figuren har kanter.

Du kan også spørre hva kalles to vinkler hvis sum blir 180 grader?

To vinkler som er til sammen 180ο kalles supplementvinkler. To stråler i motsatte retninger ut fra ett punkt på ei rett linje danner en 180-graders vinkel. En tredje stråle ut fra samme punkt deler en 180-graders vinkel i to, og de to vinklene kalles nabovinkler. Man kan også spørre hva er gradene i en sekskant? 6-kant: Vinkelsum 720° (se over). 6 like vinkler. Til sammen er summen av disse 720°.

Deretter, hvordan regne ut sekskant?

Arealet av en sekskant er 6 da ganger arealet av den likesidede trekanten. Vi kan dermed finne lengden av sidekantene fra arealet av den likesidede trekant. Vi kan deretter finne diagonalen ved å gange lengden på sidekanten med to. Grunnlinja i denne trekanten er sidekanten i sekskanten. Man kan også spørre hvordan finne areal av en regulær sekskant? A=absin(α)2. (Det er dette som kalles sinussetningen). Vår sekskant består av seks trekanter med dette arealet, så (Vi dropper benevningen i utregningen): Areal=6A=6absin(α)2=6⋅6⋅6⋅sin(60º)2=6⋅6⋅6⋅√322=54√3≈94.

Du kan også spørre hvordan regne ut 30 60 90 trekant?

I en 30/60/90-trekant er den korteste kateten halvparten så lang som hypotenusen. I en 45/45/90-trekant er katetene like lange. Kan brukes til å beregne ukjente sider i rettvinklede trekanter. I en rettvinklet trekant er arealet av kvadratet på hypotenusen lik summen av arealene av kvadratene på katetene. Så, hvor mange kanter har en 12 kant? 12-kant (dodekagon)

Tolvkanten har tolv hjørner og tolv sidekanter.

Deretter, hvor stor er vinklene i en regulær åttekant?

En regulær oktogon er en lukket, likesidet og likevinklet figur. Den har åtte symmetriske linjer. Den indre vinkelen mellom hver linje er 135° og summen av vinklene er 1080° (som for alle oktogoner).

By Medwin

Hvor mange grader er det i en sirkel? :: Hvordan funker støydempende hodetelefoner?
Nyttige lenker