Hjem > H > Hvordan Funker Støydempende Hodetelefoner?

Hvordan funker støydempende hodetelefoner?

Slik fungerer aktiv støydemping

En mikrofon i hodetelefonen fanger opp bakgrunnslyder som ventilasjonsanlegg og småprat fra kollegaer. Hodetelefonene produserer en ikke hørbar lyd som bryter lydbølgene fra støyen rundt før de når øret. I gamle modeller oppleves støydempingen som et trykk mot ørene.

Les mer

Hva betyr støydemping?

Støydemping er reduksjon av det totale og uønskede lydnivå på arbeidsplasser, i boliger og i rekreasjonsområder. Støydemping kan utføres på selve støykilden og som innkapsling, skjerming eller absorpsjon av lydenergi mellom kilde og mottaker. Også, hvordan stenge ute lyd? Det enkleste er å bruke tettsittende ørepropper eller lukkede øreklokker med mye polstring. Da kan man mekanisk stenge ute lyden. Men det blir ikke helt stille, og mange liker ikke følelsen av propper som går inn i øregangen. Da må man ty til litt elektronisk magi i form av aktiv støydemping.

Hvordan kan hodetelefoner fjerne lyden som er utenfor?

Det selges stadig flere øreklokker og hodetelefoner med aktiv støydemping. Disse har en mikrofon utenfor klokka med en forsterker som snur fasen og gir støyen i hodetelefonen i motfase slik at støyen nesten ikke høres av brukeren. Ta dette i betraktning, hva er passiv støydemping? Den passive støydempingen innebærer at øreklokkene skaper en fysiske barriere som demper støy. Alle hodetelefoner har derfor en viss grad av passiv støydemping, men on-ear hodetelefoner har som regel bedre passiv støydemping ettersom de dekker og omslutter ørene.

Hvor mye er 35 dB?

0 dB – det minste et sunt øre kan oppfatte. 10 dB – svak rasling av blader. 35 dB – en stille stue i byområde. 60 dB – vanlig samtale. Så, hvor høyt er 80 desibel? Støynivå blir målt i desibel (dB). Ein alminneleg samtale ligg på omkring 65 dB, mens eit rop når opp i omlag 80 dB. Skalaen er slik at kvar gong lydeffekten blir dobla, aukar desibelnivået med 3 dB. Lydeffekten av for eksempel 83 dB vil derfor vere dobbelt så høg som av 80 dB.

Hvor høyt er 60 dB?

Et lydnivå på 20 dB vil oppleves som helt stille, en normal samtale tilsvarer omtrent 60 dB. Ørets smertegrense er ved cirka 130 dB. Enheten brukes også til å beskrive demping eller forsterkning av elektriske og optiske signaler. Hva demper lyd best? For å stoppe luftbåren lyd, skal lydbølgene stoppes, og det gjøres best med harde, døde materialer, som ikke så lett kan settes i svingninger. Tunge ting som betong, gips og stein er gode lyddempere for luftbåren lyd.

Tilsvarende, hva demper lyd?

Dagens moderne korkgulv er bygget opp med flere korklag som effektivt absorberer belastning, lyd og vibrasjoner i rommet. Et gulvteppe med høy og tett luv er også en meget effektiv lyddemper i rommet. Aller best effekt får du ved å velge et vegg-til-vegg-teppe, men også løse tepper vil dempe lyder og etterklang.

By Vitale

Hvor mange grader er en vinkel i en sekskant? :: Hva er A6?
Nyttige lenker