Hjem > H > Hvorfor Er Det Viktig Å Bevare Det Norske Språket?

Hvorfor er det viktig å bevare det norske språket?

Språket gir oss som befolkning et eget særpreg og identitet. Siden vi er en liten nasjon, kan man også anta at språket er viktigere for oss som nasjonalt symbol, enn for stormaktene som snakker verdensspråk. Vårt eget «lille språk» er samlende, og språket er også en viktig del av vår kultur og kulturarv.

Les mer

Hva er forskjellen på skriftspråk og talemål?

Talemål er innen lingvistikken språk slik de brukes muntlig (ved tale). Alle språk, bortsett fra enkelte kunstspråk, har oppstått som talespråk, og det er talemålet som mennesker naturlig tilegner seg i spedbarnsfasen. Skriftspråk er derimot en menneskelig oppfinnelse og noe som må læres. Er det norske språket i fare? Norsk språk er under sterkt press. Engelsk fortrenger norsk som undervisningsfag i enkelte studier og fag. Noen steder er det en overhengende fare for at norsk går helt ut som fagspråk. På enkelte arbeidsplasser kan de ansatte ikke kommunisere på ett, felles språk; dette medfører en sikkerhetsrisiko.

Man kan også spørre hva er et språkbildet?

Språkbilder er et samlebegrep for virkemidlene som innebærer å beskrive noe ukjent med noe som er kjent. Dette kan altså ansees for å være en underkategori av språklige virkemidler i norsk. Språklige virkemidler som metafor og sammenligning faller inn under denne underkategorien. Hva betyr personifisering? Personifikasjon, også kalt personifisering, er et språklig virkemiddel hvor noe livløst, upersonlig eller abstrakt blir fremstilt med menneskelige egenskaper. Et eksempel er når døden blir fremstilt som en mann i svart kappe.

Hva språklige bilder?

Språklig bilde er en språklig forsiring eller utsmykning der språklige uttrykk brukes i overført og ikke bokstavelig betydning. Ta dette i betraktning, hvordan påvirker sosialiseringen vår identitet? Ett resultat av sosialiseringen er at vi som individer utvikler identiteten vår. Det er ikke lett å si hva ordet betyr helt nøyaktig, men vi sier her at å utvikle sin egen identitet er «å bli en helt bestemt person», en som ikke kan forveksles med noen andre: «Jeg er jeg, du er du.»

Hva er en identitet?

Ordet identitet stammer fra det latinske ordet "item", som betyr "den samme". Identiteten vår består av flere ulike deler, både personlig og sosialt. Personlig identitet kan være meninger, kunnskap og utseende. Sosial identitet kan være familie, venner og andre typer fellesskap, yrke og geografisk tilhørighet mm. Hva er samisk identitet? Den samiske kollektive identiteten er knyttet til det samiske fellesskapet, felles samiske kulturelle symboler og den allsamiske forståelsen av samiskhet på tvers av nasjonalstatens grenser. Den er også knyttet til urfolkssituasjonen og forståelsen av at samene, sammen med en rekke folk i verden, er urfolk.

Hva mener vi med begrepet fagspråk?

Fagspråk er en måte å bruke språket på som de som er knyttet til et bestemt fagområde, har til felles. Fagspråk er særlig kjennetegnet av et spesielt ordforråd. Hvis dette ordforrådet er knyttet til faget, er det en del av fagets terminologi.

By Bohon Castilla

Hva er virkemidler i tegneserier? :: Hva legger du i begrepet språklig mangfold?
Nyttige lenker