Hjem > H > Hvor Ligger Vestnorsk?

Hvor ligger vestnorsk?

Artikkelstart. Til det vestnorske målområdet høyer dialektane i gamle Aust-Agder i søraust, vestlege delar av gamle Vest-Agder, i tillegg til Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Sunnmøre og Romsdal. I nord grensar vestnorsk til Nordmøre, som er eit trøndersk målområde.

Les mer

Er kebabnorsk multietnolekt?

Kebabnorsk er et begrep som viser til en norsk multietnolekt med mange innslag av lånord fra språk som opprinnelig tales av ikke-vestlige innvandrergrupper i Norge. Kebabnorsk som fenomen ble først identifisert i 1990-årene i miljøene rundt innvandrerungdom i østre deler av Oslo. Man kan også spørre hva er multietnolekt quizlet? hva er en multietnolekt? språkvarianten som oppstår når talere med flere ulike språk og kulturbakgrunner tilegner seg et nytt språk.

Hvor kommer rulle r fra?

Begynte i Paris

Når enkeltpersoner i områder med rulle-r skarrer, kan dette være en talefeil eller et avvik i artikulasjonen. Men i store deler av Europa er skarring den normale uttalen. Hvor kommer denne lyden fra? Det finnes flere teorier, men den mest anerkjente i dag er at det hele begynte i Paris på 1600-tallet.
Tilsvarende, hvilke språk kommer kebabnorsk fra? Den ble først identifisert i Norge på 1990-tallet og har hovedsakelig lånord fra språk som; spansk, kurdisk, arabisk, pashto, somali, persisk, urdu, punjabi og i tillegg til språk som blir snakket på Balkan til vanlig.

Dessuten, hva er typisk ungdomsspråk?

Ungdomsspråk. Det er knyttet mange stereotypier til språket ungdommer bruker, og til ungdomskulturen generelt. Bruker vi en beskrivende kulturforståelse, kan vi si at ungdommer banner mye, bruker stygge ord, snakker upresist, sier liksom i annenhver setning, og at alt enten er dødskult eller dritkjipt. Hvor kommer Tæsje fra? Opprinnelig fra berbisk, der det betyr å “lure”.

Hva er jamvekt eksempel?

Jamvektsord er ord med kort rotstaving i norrønt, det vil si at rotstavinga hadde både kort vokal og kort konsonant. I disse orda har vokalen i den andre stavinga holdt seg. For eksempel har det norrøne verbet bera («bære») kort rotstaving og har i dialekter med jamvekt derfor blitt til bera, bær(r)a eller liknende. Hvor finner man kløyvd infinitiv? Kløyvd infinitiv er eit mønster for infinitivsformer av verb i dialekter på Austlandet, Trøndelag og delar av Sverige.

Hvor mange dialekter finnes det i Norge?

I Norge har vi ingen offisiell normering av talemålet. Vi har to normerte skriftspråk, men det finnes like mange dialekter som det finnes steder der det bor folk. I hovedsak kan de norske dialektene deles i to språklige grupper, østnorsk og vestnorsk, basert på jamvektsregelen.

By Otto Roal

Er det farlig å sove med ørepropper? :: Hva kjennetegner sosiolekt?
Nyttige lenker