Hjem > H > Hvor Mange Kanter Har En Trapes?

Hvor mange kanter har en trapes?

Et trapes er en firkant som har (minst) to parallelle sider, men de kan være av forskjellig lengde. La oss kalle lengden av de to parallelle sidene for a og b, og sette avstanden mellom dem lik h.

Les mer

Hva er Sidelengde?

Sidelengden, l, av et kvadrat. I et kvadrat er alle sidene like lange. Vi kan kalle denne lengden l. Arealet av et kvadrat beregnes på samme måte som for et rektangel, men fordi høyden og bredden av et kvadrat er det samme, trenger vi bare å gange l med seg selv for å få arealet. Hva er arealet av kvadratet? En firkant med fire vinkelrette (90 grader) hjørner er enten et rektangel eller et kvadrat (fire like lange sider). Arealet til en slik figur blir bredden ganger høyden.

Så, hva er et kvadrat?

Kvadrat er i geometrien en firkant med fire like lange sider og fire rette vinkler. Hvis hver side har lengden a, er arealet til kvadratet lik a², og omkretsen til kvadratet er 4a. Du kan også spørre hva er vinklene i en rombe? Hva er en rombe? Romber kan ses som kvadrater med endrede vinkler. Vanligvis vil to vinkler være over 90 grader og to vinkler være under 90 grader - alle vinklene sammenlagt vil alltid gi 360 grader – som på figuren ovenfor.

Er kvadrat også rektangel?

Kvadratet er en firkant der alle sider er like lange og alle hjørnene er rette vinkler. Når en firkant er et kvadrat, er den også et rektangel. Etter som alle sidekantene er like lange, er det bare nødvendig å kjenne ett mål på kvadratet; kvadratets side. Du kan også spørre hvordan ser et rektangel ut? Karakteristisk for et rektangel er at alle de fire hjørnene er vinkelrette (90 grader), og at de motstående sidene er parallelle og parvis like lange. Et rektangel kan derfor minne om et parallellogram der de motstående sidene også er parvis like lange.

Hvordan regne ut et rektangel?

Vi kan altså finne arealet til et rektangel ved å multiplisere grunnlinjen med høyden, eller det vi ofte kaller lengden med bredden. Er alle vinklene i en rombe like store? Kvadrat. Et kvadrat er både en rombe og rektangel, d.v.s. en figur der alle sidene er like lange og vinklene er 90°. Et kvadrat er altså også en rombe, et rektangel, et parallellogram og et trapes. Et kvadrat er et regulært polygon, det vil si både syklisk og likesidet.

Du kan også spørre hvordan tegner jeg en rombe?

En rombe er et parallellogram, og har areal grunnlinje ganger høyde og omkrets fire ganger en side. De fire hjørnene i romben får du når du halvererer en vinkel uten å endre passeråpning, prøv det! Romben har to og to like vinkler, to stumpe og to spisse, med mindre romben er et kvadrat og alle fire vinklene er like.

By Chevy

Hva betyr et plott? :: Hva betyr parallellogram?
Nyttige lenker