Hjem > H > Hva Betyr Parallellogram?

Hva betyr parallellogram?

Parallellogram er i geometrien en plan firkant hvor sidene er parvis parallelle. Motstående sider og vinkler er parvis like store.

Les mer

Kan et rektangel være et parallellogram?

Et rektangel er per definisjon et parallellogram. Motstående sider i rektanglet er parallelle. Og sidene er parvis like store: a=c og b=d . Man kan også spørre hvilke egenskaper har et parallellogram? Et parallellogram er i geometri en firkant med følgende egenskaper: Sidekantene er parvis parallelle. Sidekantene er parvis like lange. Motstående vinkler er parvis like store.

Er et kvadrat et parallellogram?

Kvadratet er både et spesialtilfelle av rektangelet og av romben som begge er spesialtilfeller av parallellogrammet som igjen er et spesialtilfelle av trapeset. Er rombe og parallellogram det samme? Alle romber er parallellogrammer. Et parallellogram er en rombe hvis, og bare hvis, de to diagonalene står vinkelrett på hverandre.

Og et annet spørsmål, hva er et rektangel?

Rektangel er en firkant der vinklene i alle fire hjørner er rette. Et rektangel er et parallellogram, de motstående sidene er parvis like lange, og diagonalene er også like lange. Og et annet spørsmål, hva er en rombe? Rombe er en firkant der alle sidene er like lange, og der to og to av sidene er parallelle med hverandre. I en rombe står de to diagonalene vinkelrett på hverandre.

Hva vil det si at to linjer er parallelle?

I matematikken er to rette linjer parallelle når de ligger i samme plan og ikke skjærer hverandre, uansett hvor langt de forlenges. Da er avstanden mellom de to linjene den samme overalt. Hva er en trapes? Trapes er en firkant med (minst) to parallelle sider.

Hvor mange sider har et parallellogram?

Et parallellogram har fire sider og fire vinkler. I motsetning til et rektangel, krever man ikke at alle vinklene er 90 grader, men bare at de motstående sidene er parvis parallelle. Parallellogram. Linjene som er trukket mellom de fire hjørnene kalles parallellogrammets diagonaler.

By Lonee Oreily

Hvor mange kanter har en trapes? :: Hvorfor er har vi hud?
Nyttige lenker