Hjem > H > Hvordan Skrive Kildehenvisning Til Bok?

Hvordan skrive kildehenvisning til bok?

Etternavn, Initial. (År). Tittel på boken i kursiv. Sted: Utgiver.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan legge inn kilder i word?

Opprette kildeliste

Klikk der du vil sette inn kildelisten. i Avsnitt-gruppen på Hjem-fanen. Klikk på Sett inn kildeliste på Referanser-fanen i Kildeliste-gruppen. Klikk på kategorien du vil inkludere i kildelisten, i Kategori-boksen.
I forhold til dette, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Angående dette, hvordan henvise til flere kilder?

Dersom du bruker flere kilder i samme setning, kan disse settes i samme parentes dersom du skiller dem med semikolon. Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge. Hvis man viser til flere verk hvor flere forfattere har samme etternavn, bør man bruke initialer for å skille mellom disse. Så, hvordan kildehenvise bilder? Fotografen skal alltid krediteres (oppgi navn på fotograf eller eier). I bildelisten skal du ha med bildenummer, tittel, navn på fotograf, år (hvis tilgjengelig) og URL. Hvis du skal publisere teksten må du bruke bilder som du har lov til å dele (Se Creative Commons symboler på Flickr eller bruk Pixabay som har CC 0).

Og et annet spørsmål, hvorfor er det viktig å vise til kilder?

Å referere til kildene du har brukt i en oppgave eller en vitenskapelig tekst er viktig for å vise leseren hvor du har hentet informasjonen din fra, og dermed sikre redelighet i faglige arbeider. Ved å oppgi kildene du har brukt, kan du også unngå beskyldninger om plagiering. Hvor ofte skal man referere? Hver gang du bruker innholdet fra en annen kilde, enten du gjenforteller med egne ord eller siterer direkte, så må du legge inn en henvisning. Henvisningene skal vise hvilke kilder du har brukt i teksten, og sette leseren i stand til å finne frem til materialet du har bygget på.

Deretter, hvordan skal referanser føres opp i litteraturlisten?

Litteraturlisten skal:

  1. plasseres til slutt i oppgaven, men før eventuelle vedlegg.
  2. alltid begynne på ny side og ha overskriften Litteratur eller Referanser.
  3. ha hengende innrykk, dvs.
  4. være alfabetisk ordnet vanligvis etter forfatterens etternavn (første forfatter der det er flere) eller organisasjonsnavn.
Og et annet spørsmål, hvordan referere til forskning no? Du må først finne ut hvem som har skrevet teksten du refererer til, så må du ha med navnet på artikkelen eller overskriften på teksten, deretter må du ta med navnet på siden, for eksempel forskning.no, så må du sette inn hele url-en, det vil si nettadressen til artikkelen, og til slutt må du ha med når du leste

Hvordan henvise til studieplan?

Hvis du skal referere til en læreplan, skriver du hvem som har fastsatt læreplanen først og årstallet den er fastsatt i parentes. Disse opplysningene finner du under punktet "Gyldighet og innføring" på læreplanene. Sett navnet på læreplanen i kursiv og læreplankoden i parentes.

By Jadwiga

Hva betyr E? :: Hvordan kildehenvisning?
Nyttige lenker