Hjem > H > Hvordan Kildehenvisning?

Hvordan kildehenvisning?

Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste.

Les mer

Man kan også spørre hvordan gjengi kilder?

kilder

Da er det nok med følgende opplysninger:

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)
Derav, hvordan bruke kilder i tekst? Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72.

Også, hvor viktig er kildehenvisning?

– Kildehenvisninger er selve livsnerven i en akademisk tekst - uten dem kan det være det samme både med originalitet og presisjon. Alle tekster bygger på hverandre, også skjønnlitterære. Det betyr ikke at man der er forpliktet til å gi kildehenvisninger når man refererer eller alluderer andre. Hvordan skal referanselisten se ut? Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse.

Ta dette i betraktning, hvordan sette opp en kildeliste?

Alle kildene du bruker skal føres opp i ei alfabetisk liste til slutt i oppgava eller som vedlegg ved muntlige framføringer. Denne kildelista regnes som en del av oppgava. Etternavn, Fornavn (år): Full tittel. Forlag/utgiver. Ta dette i betraktning, hvordan skrive en referanse? Når du refererer litteratur eller tekster som brukes i oppgaven din kan det gjøres på følgende måte: Referansen skal ha navnet på forfatteren/opphavsperson/institusjon først, deretter følger tittel i kursiv, hvor den er trykket, årstall og til slutt eventuelt sidetall.

Hva er APA 7?

APA står for American Psychological Association, og er en referansestil som er vanlig innenfor blant annet psykologi, økonomi, pedagogikk, helsefag og realfag. Hvordan skrive kilder uten forfatter? «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. 1: [1] Universitetet i Stavanger.

Dessuten, hvordan referere til rapport?

NOU (Norges offentlige utredninger)

  1. I TEKSTEN: (NOU 2000: 12, s. 33).
  2. I LITTERATURLISTA: TRYKT KJELDE: NOU 2000: 12. (2000).
  3. I ENDNOTE: Legg inn som «Government document». Fyll ut feltene Author (legg inn NOU år: nummer med komma til slutt), Year, Title, URL.

By Anastasie

Hvordan skrive kildehenvisning til bok? :: Hvordan finne hypotenus og katet?
Nyttige lenker