Hjem > H > Hva Betyr E?

Hva betyr E?

É og é (E med akutt aksent er den 7. bokstaven i det islandske alfabetet, der den representerer lyden /jɛː/.

Les mer

Angående dette, hvor stor er en tøddel?

minste del, grann (særlig av noe skrevet, noe skriftlig fastsatt, rett, myndighet e.l.) Man kan også spørre hva heter ringen over å? Ringen over bokstaven a, å, som i ordet «får» regnes ikke som et diakritisk tegn. Opprinnelsen til ringen er at man skrev en liten a over en vanlig a, og historisk regnes dette som en ligatur. På svensk regnes bokstavene Ä og Ö som egne bokstaver som sidestilles med de norske bokstavene Æ og Ø.

Hvordan lage o med tødler?

trema, også kalt tødler, to prikker ved siden av hverandre over bokstaven, lages med TREMA eller ALT+0168. cirkumfleks, også kalt tak, møne eller hatt, en vinkel med spissen opp, en slags "v på hodet" over bokstaven, lages med SKIFT+TREMA eller ALT+0094. Folk spør også hvordan uttaler man é? E med aksent

I nynorsk brukes også ê, som i vêr (vær), lêr (lær). Fransk har forskjellige aksenter på e: é, som viser at den uttales lukket, og è og ê som viser at den uttales åpent, [ɛ], og oftest langt.

Hvordan uttales Ë?

Ë og ë (E med tødler) er den 8. bokstaven i det albanske alfabetet (mellom e og f) og den 9. bokstaven i det kasjubiske alfabetet (mellom é og f), i begge tilfeller representerer den lyden /ə/. Folk spør også hva betyr ikke en tøddel? Ingenting, tilsvarende uttrykkene ikke det spor, ikke det grann, ikke det minste m. fl.

Hvordan får man apostrof over e?

Tegnet apostrof får du skrevet ved å holde Alt-tasten nede mens du taster 0146 på det numeriske tastaturet (alt-m på Mac). Ta dette i betraktning, hvilke språk har æøå? Om Æ, Ø, Å

  • Æ er en gammel latinsk bokstav som tidligere ble brukt både i engelsk og fransk.
  • Ø med skråstrek finnes bare i dansk, norsk og færøysk.
  • Å finnes i dansk, norsk, svensk og vallonsk (et belgisk minoritetsspråk som ikke må forveksles med den vallonske dialekten av fransk).

Når begynte vi med æøå?

Æ og Ø kom i bruk i nordiske språk i middelalderen. Ä, Ö og Å (svenskenes versjon) kom litt senere.

By Older

Hva betyr prikken over i en? :: Hvordan skrive kildehenvisning til bok?
Nyttige lenker