Hjem > H > Hvordan Skrive En Kildehenvisning?

Hvordan skrive en kildehenvisning?

Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste.

Les mer

Du kan også spørre hvordan referere i en tekst?

Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72. Følgelig, hvilken referansestil? Det finnes mange ulike måter å henvise fra kilden brukt i teksten til referanselisten. Dette kan for eksempel være stiler som i teksten oppgir forfatter og årstall, fotnoter eller et nummer for referansen. Hvilken stil du skal bruke er avhengig av faget du studerer.

Derav, hva er en god referanse?

Ideelt sett bør referanser kunne hentes inn fra hvem som helst som kandidaten har jobbet med tidligere. Utvalget som gjøres bør være mest mulig bredt, pålitelig og relevant. Jobbsøkere bør derfor kunne bes om å oppgi navn på sine tidligere ledere, nære kolleger og samarbeidspartnere, som det kan velges fra. Følgelig, hvordan skrive referanse jobb? Når du skriver opp referanser på CV-en, bør du nevne referansen med navn og etternavn. I tillegg oppgir du navnet på bedriften og stillingen som gjelder for referansen.

Følgelig, hvordan sette opp en kilde?

Slik oppgir du kilder i selve teksten

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)
Hvordan referere til kilder UIT? Forfatter, A. (Årstall). Tittel: Undertittel (utg.). Utgivelsessted: Forlag.

Hvordan skrive kilder uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. Hvordan referere til nettside i tekst? Nettside

  1. I TEKSTEN:
  2. I LITTERATURLISTA: Merk deg at tittelen på nettsider ikkje skal skrivast i kursiv. Nettside med personleg forfattar: Ellingsen, B. (
  3. I ENDNOTE: Vel «Web page». Fyll ut felt for Author, Year, Title, Last update date (fyllast inn dersom publiseringssdato er oppgitt i tillegg til publiseringsår), evt.

Angående dette, hvordan skrive direkte sitat?

Direkte sitat (inntil 40 ord)

Sitatet settes i anførselstegn og etterfølges av parentes eller fotnote. I fotnoten eller parentesen oppgir du opplysninger om forfatter og årstall og sidetall.

By Rumilly Veale

Hvordan henvise til kilder i løpende tekst? :: Hvordan referere til Kildekompasset?
Nyttige lenker