Hjem > H > Hvordan Henvise Til Kilder I Løpende Tekst?

Hvordan henvise til kilder i løpende tekst?

Mange lurer på hvordan de skal vise til kilder i løpende tekst. I referansestilen APA skal man oppgi forfatters etternavn og årstall for utgivelsen når man henviser til kilden i løpende tekst.

Les mer

Derav, hvordan referere til kildekompasset?

Standardformen for henvisning er parenteshenvisning: (Forfatter, År). Eksempel: «Gjennomsnittstall …» (Aanesland & Holm, 2002, s. 84). I en narrativ henvisning bruker du forfatternavnet i teksten og henviser til årstallet i parentes umiddelbart etter forfatternavnet. Hva skal jeg si som referanse? Selv om det ikke er straffbart å gi en ukorrekt referanse, er det lett å begi seg inn i gråsoner. Derfor er det viktig å styre unna misvisende kommentarer, og være tydelig og ærlig gjennom hele samtalen. Samtidig er det viktig å huske at du på ingen måte er forpliktet til å være referanse, selv om noen spør det.

Hva Spør en referanse om?

Referansepersonen bør kun uttale seg på bakgrunn av egne observasjoner og erfaringer. Det er lurt å spørre om hvor lenge søkeren har arbeidet sammen med referansepersonen, hva de har arbeidet sammen om, og om hvordan oppgave- og ansvarsfordelingen mellom dem var. Hvor mange referanser er det vanlig å ringe? Ha gjerne 5 referanser, men bruk kun 2 til 3 når du søker jobb. Hensikten med mange referanser er at da kan du bruke disse strategisk, det er kanskje lurere å bruke en referanse på en jobb da det f. eks. kan være en relasjon med denne og arbeidsgiver du søker hos, mens en annen referanse passer bedre til en annen jobb.

Hvem kan man skrive som referanse?

Det kan være at noen på ditt nåværende arbeidssted har sluttet, eller at du har kolleger, kunder eller andre samarbeidspartnere du kan stole på. Er du fersk fra skolebenken, kan en veileder eller en du har skrevet oppgave med også være referanse. Hvordan spørre sjefen om å være referanse? Spørsmålene en potensiell arbeidsgiver spør en referanseperson om, vil variere alt ettersom hvem referansepersonen er og hva de vil vite mer om. Har du for eksempel en tidligere sjef som referanse, vil han gjerne få spørsmål om hvordan du som ansatt og hvordan du takler ulike arbeidsoppgaver, stress og situasjoner.

Ta dette i betraktning, hvordan sette inn referanser i word?

Opprett en bibliografi, sitater og referanser

  1. Plasser markøren på slutten av teksten du vil sitere.
  2. Gå til Referanser > Stil og velg en sitatstil.
  3. Velg Sett inn sitat.
  4. Velg Legg til ny kilde og fyll ut informasjonen om kilden.
Hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

By Hamon Pelle

Hvor mange grader er en stump vinkel? :: Hvordan skrive en kildehenvisning?
Nyttige lenker