Hjem > H > Hvordan Referere Til Kildekompasset?

Hvordan referere til Kildekompasset?

Standardformen for henvisning er parenteshenvisning: (Forfatter, År). Eksempel: «Gjennomsnittstall …» (Aanesland & Holm, 2002, s. 84). I en narrativ henvisning bruker du forfatternavnet i teksten og henviser til årstallet i parentes umiddelbart etter forfatternavnet.

Les mer

Hva er en god referanse?

Ideelt sett bør referanser kunne hentes inn fra hvem som helst som kandidaten har jobbet med tidligere. Utvalget som gjøres bør være mest mulig bredt, pålitelig og relevant. Jobbsøkere bør derfor kunne bes om å oppgi navn på sine tidligere ledere, nære kolleger og samarbeidspartnere, som det kan velges fra. Du kan også spørre når de ringer referanser? Når ringer arbeidsgiver referanser? Referansesjekken utføres ofte i etterkant av et jobbintervju. Din potensielt nye arbeidsgiver vil sannsynligvis gå gjennom flere intervjurunder med potensielle arbeidstakere, før han eller hun skal sile ut de beste. Da er det ofte aktuelt å ringe til referansene dine.

Hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden. Også, hvordan skrive referanser i oppgave? Når du refererer litteratur eller tekster som brukes i oppgaven din kan det gjøres på følgende måte: Referansen skal ha navnet på forfatteren/opphavsperson/institusjon først, deretter følger tittel i kursiv, hvor den er trykket, årstall og til slutt eventuelt sidetall.

Hvordan referere til en nettside uten forfatter?

(Årstall, dato). Tittel. Hentet fra URL. Med årstall/dato, menes her publiseringstidspunkt, eller dato for siste oppdatering. Hvordan Kildehenvise bilder? Fotografen skal alltid krediteres (oppgi navn på fotograf eller eier). I bildelisten skal du ha med bildenummer, tittel, navn på fotograf, år (hvis tilgjengelig) og URL. Hvis du skal publisere teksten må du bruke bilder som du har lov til å dele (Se Creative Commons symboler på Flickr eller bruk Pixabay som har CC 0).

Angående dette, hvordan skrive kilder med to forfattere?

Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)
Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Hva er APA 7?

APA står for American Psychological Association. Foreningen har utviklet en typisk forfatter-årstallstil som er vanlig innenfor blant annet psykologi, økonomi, pedagogikk, helsefag og realfag.

By Coit

Hvordan skrive en kildehenvisning? :: Hvordan referere i en tekst?
Nyttige lenker