Hjem > H > Hvor Lang Tid Etter Søknadsfrist?

Hvor lang tid etter søknadsfrist?

Så snart søknadsfristen har løpt ut, kan jobbsøkere forvente å få svar på jobbsøknaden når som helst. Dette tar som regel ikke mer enn to til tre dager, men kan også ta lengre tid. Noen ganger er arbeidsgiver opptatt med andre ting, og må la bunken med søkere vente.

Les mer

Er en innstilling offentlig?

Selve vedtaket om hvem som blir ansatt i stillingen, og informasjon om lønnsplassering til den som ble ansatt, skal være offentlig tilgjengelig. Rekkefølgen på innstillingen kan unntas offentlighet. Har tillitsvalgte krav på å være med på intervju? SVAR: Tillitsvalgte skal være med i ansettelsesprosesser, men det er ikke nedfelt noe sted at de skal være med i jobbintervjuer eller hvilken rolle de har der.

Også, hvordan ansette seg selv i eget as?

Arbeider du i aksjeselskapet og har bestemt deg for at du vil bli ansatt må du gjøre følgende:

  1. Tegne en arbeidskontrakt som fastsetter lønn og arbeidstid.
  2. Rapporter arbeidsforholdet til Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret via Altinn.
  3. Deretter må du forholde deg til reglene ovenfor.
Kan man ansette hvem man vil? Arbeidsgiver skal informere egne arbeidstakere om alle ledige stillinger i virksomheten. Arbeidsgivere i privat virksomhet kan i utgangspunktet ansette hvem de vil, men diskriminering av enkelte grupper er forbudt. Lovpålagt fortrinnsrett kan også begrense arbeidsgivers styringsrett.

Hvordan klage på en ansettelse?

Alle søkere til stillinger i offentlig sektor kan klage til sivilombudsmannen dersom de mener de har blitt forbigått av en søker med dårligere kvalifikasjoner i en ansettelsesprosess. I slike saker har du som arbeidsgiver og ansettelsesansvarlig bevisbyrden. Man kan også spørre hva gjør et ansettelsesutvalg? I Finans Norge-området er det vanlig å ha et ansettelsesutvalg som skal besette og fastsette lønn i ledige stillinger. Dette gjelder normalt stillinger som ligger innenfor det til enhver tid gjeldende lønnsregulativet.

Hvor lenge må en stilling lyses ut?

Det betyr ikke at du som arbeidsgiver har en plikt til å la være å lyse ut en ledig stilling, men at du har en mulighet til å ansette for kortere perioder enn 12 måneder uten utlysning. Husk at § 7 kun hjemler at ansettelsesprosessen kan gjøres enklere. Hjemmel for den midlertidige ansettelsen må finnes i loven § 9. Hvordan svare på tilbud om stilling? Du kan for eksempel si at denne jobben er du interessert i, men du synes lønna er litt lav og be dem komme med et nytt tilbud. Eller du kan selv komme med et nytt forslag der du har gått noe ned i forhold til det du ba om innledningsvis. Men: Ikke still harde motkrav eller ultimatum dersom du ikke faktisk mener det.

Tilsvarende, har takket ja til jobbtilbud angrer?

SVAR: Ja, du kan ombestemme deg. Om du er i en situasjon der du angrer deg, bør du så fort som mulig informere arbeidsgiveren du allerede har takket ja til. Som arbeidstaker har du alltid mulighet til å si opp jobben din, både før og etter du faktisk har startet.

By Kristie

Er Midgardsormen ond? :: Hva betyr innstillingen?
Nyttige lenker