Hjem > H > Hvor Kaste Elektrisk Avfall?

Hvor kaste elektrisk avfall?

Ingen av de elektroniske og elektriske produktene i hjemmet ditt skal kastes i restavfallet. EE-produkter vil kvitte deg med skal leveres inn til kildesortering. Alle kommunale gjenvinningsstasjoner tar imot EE-avfall. Dette er helt gratis for deg som forbruker.

Les mer

Du kan også spørre hva skjer med elektronisk avfall?

Hva skjer med EE-avfall? Alt innsamlet EE-avfall blir behandlet slik at farlige gasser, oljer og eventuelle andre miljøskadelige komponenter blir fjernet og riktig behandlet. Når du leverer EE-avfall til en forhandler eller til gjenvinningsstasjonen blir det kjørt til et mottaksanlegg. Deretter, hva er ee produkt? Elektriske og elektroniske produkter (EE-produkter) er produkter eller komponenter som er avhengig av elektrisk strøm eller elektromagnetisk felt for å kunne fungere.

Også, hva er elektrisk avfall?

EE-avfall er utrangerte elektriske og elektroniske produkter. Dessuten, kan man levere el avfall på elkjøp? Vi tar også imot alt av elektrisk avfall i varehusene våre – og det helt gratis! Ta med deg den gamle vaskemaskinen, kjøleskapet eller TV-en, så sørger vi for korrekt og miljøvennlig gjenvinning. NB! Tjenesten gjelder ikke Side-by-side-skap.

Er TV EE-avfall?

EE-avfall er alle produkter som bruker eller leder strøm

Brunevarer som tv, radio, stereoanlegg o.l. Ledninger, ladere og kabler. Alle typer batterier.
Folk spør også hvor levere inn elektriske artikler? Er produktet brukbart, og du ikke trenger det, kan du gi det bort eller selge det. Lever ødelagt elektronikk i butikker som selger samme type produkt du skal levere inn eller til nærmeste gjenvinningsstasjon.

Angående dette, hvorfor skal ikke ee-avfall kasseres sammen med vanlig restavfall?

EE-avfall skal ikke kastes i restavfallet fordi nesten alt slikt avfall inneholder miljøskadelige stoffer. Om slike stoffer kommer på avveie, kan de gjøre stor skade på miljøet. Med vær og vind spres de videre og ender opp i havet og i levende organismer, og kan skade både dyr og mennesker. Ta dette i betraktning, hvor skal klokker kastes? Klokker sorteres som ee-avfall.

Hvordan blir EE-avfall sortert?

Det vil si fra det minste batteriet, til store hvitevarer. EE-avfall må aldri havne i restavfall eller papiravfallet! På et sorteringsanlegg kan EE-avfall sorteres i så mange som ni fraksjoner, men som forbruker er det vanlig å sortere EE-avfall i fem ulike avfallsbeholdere.

By Danika

Er EE-avfall Farlig avfall? :: Hva forurenser mest i Norge?
Nyttige lenker