Hjem > H > Hvor Finnes Det Nebbdyr?

Hvor finnes det nebbdyr?

Nebbet brukes til å grave frem godbiter som muslinger og snegler fra elvebunnen. I halen lagres fett til magrere tider. Nebbdyret holder til i skogene i Australia og Tasmania og er en art som er nær truet. Det lever mye av livet sitt i dammer og elver, og er derfor sårbar for vannforurensing og tørke.

Les mer

Derav, hvilket dyr kan leve lengst?

De eldste hvalene som er aldersbestemt var en blåhval fra japansk hvalfangst på 110 år og en finnhval på 114 år. Disse ble aldersbestemt ved at forskere daterte de såkalte ørepluggene, en metode som for øvrig ikke kan brukes på grønlandshval, som vi nå kan regne som det eldste dyret på jorda. Hvor lever Spissmusene? Spissmusene er utbredt over nesten hele Jorden; i Europa, Asia, Afrika, Nord-Amerika og det nordvestligste hjørnet av Sør-Amerika. De to største slektene er Sorex (rødtanna spissmus) med 86 arter og Crocidura (kvittanna spissmus) med 198 arter.

Så, hvordan ser lemen ut?

Lemenet veier inntil 110 gram, enkelte ganger opptil 130 gram. De små ørene er nesten skjult i pelsen og snuten er butt. Pelsen er tett og lang. Pelsfargen er veldig karakteristisk; ingen andre norske smågnagere er så fargerike. Hvor mange forskjellige Spissmusarter er det i Norge? Sju arter med spissmus lever i Norge; hagespissmus (Crocidura suaveolens), krattspissmus (Sorex araneus), dvergspissmus (S. minutus), knøttspissmus (S.

Derav, hva er det farligste dyret i norge?

En til to nordmenn dør av vepsestikk hvert år. Derfor kan vi plassere veps på toppen av dyrene som er farligst for oss her i landet. På andre og tredjeplass kommer ku og hund. Dessuten, hvilke dyr ser på mennesker som mat? De 15 farligste dyrene for mennesker

  • Spolorm: 4500 dødsfall.
  • Krokodiller: 1000 dødsfall.
  • Bendelorm: 700 dødsfall.
  • Flodhester: 500 dødsfall.
  • Elefanter: 500 dødsfall.
  • Løver: Minst 22 dødsfall. Foto: Massimo Mei, Caters News (Bulls)
  • Ulv: 10 dødsfall. Foto: Ingo Gerlach, Caters News (Bulls)
  • Hai: 6 dødsfall. Foto: Alan Egan (Bulls)

Hvor mange dør av flodhest?

Selv om flodhester kan se nokså bedagelig ut i vannet, er de faktisk veldig hissige og et av verdens dødeligste, store landpattedyr. Hvert år dreper de anslagsvis 500 mennesker i Afrika. Hvor liten er verdens minste katt? (VG Nett) Lille Peebles på under 1,4 kilo er verdens minste katt. En av doktorene ved veterinærklinikken mener den lille katten har en genetisk feil, og at det er derfor han ikke kan bli større. Peebles er fullt utviklet, og vil høyst sannsynlig ikke vokse mer, skriver veterinærene i en rapport.

Derav, hvordan ser katter på oss?

Måten kattene ser verden på er veldig forskjellig fra vår måte. I tillegg til at de ser farger på en annen måte, så har de også et bredere synsfelt. Selv om kattedyr ser bedre enn oss om natten, så er synet vårt bedre enn deres i dagslys.

By Furmark Orofino

Hvilket land er minst? :: Hva er det minste dyret i hele verden?
Nyttige lenker