Hjem > H > Hva Er Dessverre På Nynorsk?

Hva er dessverre på nynorsk?

Ja, det rette er å skriva dessverre med to s-ar. Det gjeld både på nynorsk og på bokmål. Nynorsk har i tillegg forma diverre.

Les mer

Hva betyr nettopp?

Nettopp betyr omtrent det samme som Akkurat. Du kan også spørre hva er dessuten? i tillegg til det, i tillegg til noe annet.

Hvordan bøye adjektiv?

Adjektiver gradbøyes i formene positiv, komparativ og superlativ(fin, finere, finest) på norsk. I lengre adjektiver uttrykkes grad ved hjelp av ordene mer/meir og mest (intelligent, mer/meir intelligent, mest intelligent, ikke «intelligentere» eller «intelligentest»). Er fint et adverb? AdverbRediger

Som utføres på en god eller fin måte, eller med et fint resultat. Hun sang veldig fint. Som utføres delikat, med presisjon, med hensyn til detaljer. Jakken var heklet så fint at man nesten ikke kunne se tråden.

Hvordan skriver man i hvert fall?

12) I hvert fall, ikke ihvertfall eller i hvertfall. 13) I alle fall eller iallfall, ikke i allfall eller iallefall. Hvordan skriver man mottatt? motta

Presens
dumottas / mottaes / blir mottatt
han/hun/det/Demottas / mottaes / blir mottatt
vimottas / mottaes / blir mottatt
deremottas / mottaes / blir mottatt

Ta dette i betraktning, hvordan skrive interessert?

interessert 4 680 000

Det er ikke rart at folk bommer i skrift, for det er ikke mange som tar seg tid til å uttale ordet med fire stavelser. Men vi får håpe det er tilstrekkelig å vise inter + esse (altså ordet oppdelt) for å forklare hvordan det skal skrives. Dette er latin for mellom + være.
Tilsvarende, hvordan bruker man dessuten? Enkle setninger med dessuten

1. Nylig gjør jeg mange små slurvefeil. Jeg skylder på hyperaktivitet forårsaket av sukker og koffein. Dessuten kan jeg ha hatt dugg på kontaktlinsene.

Hvorfor bruke adverb?

Adverbene gir uttrykk for tid, sted, grad, nektelse eller måte, og forteller noe om det de står til. Adverb kan gjøre språk mer levende eller tydelig. Adverb pleier å være underordnet verb, adjektiv eller andre adverb.

By Romelle Eslick

Finnes på nynorsk? :: Hva er en nirvana?
Nyttige lenker