Hjem > H > Hva Er Den Største Trusselen Mot Korallrev?

Hva er den største trusselen mot korallrev?

Korallrevene er truet

De blir ødelagte av uforsiktige turister, overfiske og skadelige fiskemetoder som trålfiske. I tillegg er det en stor trussel at havet blir surere på grunn av de høye CO2-utslippene våre. En stor del av CO2-utslippene e av uforsiktige turister, overfiske og skadelige fiskemetoder som trålfiske.

Les mer

Hva er tropiske korallrev?

Det finnes to hovedtyper av korallrev: de tropiske korallrevene som lever i lyset på grunt vann og i varmt vann, og de dyptlevende som kan leve svært dypt og i mørke. Hva er Biohermer? Mens det er nesten like mange arter av dypvannskoraller som grunne arter, utvikler bare noen få dypvannsarter tradisjonelle rev. I stedet danner de aggregasjoner som kalles lapper, banker, biohermer , massiver, kratt eller lunder.

Hvor mange korallrev er det i Norge?

Nøyaktig hvor mange korallrev vi har i Norge er usikkert, men det er ikke utenkelig at det finnes flere enn 10.000. Så langt er om lag 1500 observert. Norge er det landet med størst tetthet av kaldtvannskoraller. Bare så langt i år har Havforskningsinstituttet oppdaget 44 nye korallrev. Hva truer korallrevene? Selv om korallrevene bare funnes på 0,1 prosent av havbunnen, bor 25 prosent av alle marine arter der. Korallrevene kalles derfor for «havets regnskog». Verdens korallrev er imidlertid truet av global oppvarming. Både forsuring og oppvarming tar livet av korallene.

Hvordan går det med korallene nå?

På grunn av global oppvarming blir havene varmere og surere. Det gjør at stadig flere korallrev blekner og til slutt dør. Lokal forurensing, masseturisme og fiske med trålere ødelegger også for korallrevene. I løpet av de siste 30 årene har vi mistet halvparten av verdens koraller. Tilsvarende, hvorfor skjer korallbleking? Korallbleking er et fenomen hvor koraller kvitter seg med algene de normalt lever i symbiose med, som følge av sammensatte stressfaktorer som økt havtemperatur, havforsuring og forurensning. Uten algene mister korallene fargen sin, og det kalles derfor korallbleking.

Hvilke arter lever i korallrev?

Det består av 400 forskjellige koraller, 1500 arter fisk og 4000 arter bløtdyr. Blant annet kan man finne seks av verdens syv arter av havskilpadder her. Muslinger, snegler, ormer, haier og fugler oppholder seg også der. Det er fisker og planter i alle regnbuens farger. Hvordan vokser koraller? En enkelt koral kalles en polypp, og hver polypp lever på toppen av den forrige generasjonens kalkskall (eksoskjelett). Revet vokser ved at de nye polyppene danner sitt eget kalkskall på toppen av de gamle. Med tiden vokser revet seg gradvis større, hvor det til slutt kan bli et enormt senter for marint liv.

Hvorfor blekes korallrev?

Koraller lever i symbiose med alger som forsyner dem med 90 prosent av næringen de trenger. Det er også algene som gir korallene de vakre fargene. Algene driver fotosyntese, men når det blir for mye lys og varme så driver algene fotosyntese på høygir. Korallene tåler det ikke, så de kaster ut algene og blir hvite.

By Tavey Duttinger

Hvem fant The Great Barrier Reef? :: Hvor mange fransktalende land er det i verden?
Nyttige lenker