Hjem > H > Hvor Finner Jeg Bekreftelse På Navneendring?

Hvor finner jeg bekreftelse på navneendring?

Du kan selv logge inn og se status på saken din. Når det nye navnet ditt er registrert, vil du motta en bekreftelse på navneendringen i din innboks i Altinn.

Les mer

Følgelig, hva er forskjell på bostedsadresse og postadresse?

Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter. Du må selv melde adresseendring til Posten for at all posten din skal komme frem. Kan ektefeller ha ulik bostedsadresse? Svar: I utgangspunktet er det ingenting i veien for at dere kan bo på forskjellige adresser. Ekteskapet som institutt bygger likevel på en forutsetning om at dere bor sammen. Det gjøres derfor oppmerksom på at hver av dere vil ha rett til å ta ut øyeblikkelig skilsmisse dersom samlivet har vært avbrutt i minst to år.

Du kan også spørre er det lovpålagt å melde flytting?

Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til melde fra til skattekontoret hvis man flytter til en annen kommune. Dette må man gjøre innen åtte dager etter flyttingen. Ifølge den gamle folkeregisterloven kunne man straffes med bøter hvis man ikke meldte fra om flytting. Hva skal til for at en samboeravtale er gyldig? Det er ingen formkrav til en samboeravtale, det kreves for eksempel ingen vitner - slik man må ha, dersom man skal skrive et gyldig testament. Men dere må begge skrive under på avtalen, og sørg for å ha et eksemplar hver. Det er ingen samboerskaplov slik det er en ekteskapslov.

Også, hva er en meldepliktig samboer?

Med meldepliktig samboer i skatterettslig forstand menes:

samboere som har eller har hatt felles barn, og hvor minst en av samboerne har rett til pensjon fra folketrygden eller avtalefestet pensjon (AFP)
Hvor lenge må man bo sammen for å være samboer? Rett til felles boligRediger

For at lovens skal komme til anvendelse, forutsetter det at man har bodd sammen i en husstand, at det er tale om ugifte personer og at samboerne er over 18 år. Videre er det et vilkår at husstandsfellesskapet opphører ved den enes død eller annen måte.

Hva er RF 1306?

Kontaktskjema - Skatteetaten (næringsdrivende) (RF-1306)

Kontaktskjemaet benyttes for å sende inn henvendelser fra næringsdrivende til Skatteetaten. På grunn av korona-situasjonen kan det være endringer på frister, sanksjoner eller andre praktiske forordninger. For mva berøres innbetalingsfrist, tvangsmulkt og satser.
Hva er min sivilstatus? Sivilstand viser til en persons forhold til en eller flere andre personer. Noen vanlige statuser er: Gift/Registrert partner. Enslig.

Hvem kan få opplysninger fra Folkeregisteret?

Både privatpersoner, private virksomheter og offentlige virksomheter kan søke om å få opplysninger fra Folkeregisteret. Hvis du skal bruke opplysningene til forskning eller som privatperson, er fremgangsmåten litt annerledes: Utlevering til privatpersoner.

By Talyah Anselm

Hvor mye skal pulsen falle? :: Hvordan bekrefte bostedsadresse?
Nyttige lenker