Hjem > N > Når Er Det Inngått En Bindende Avtale?

Når er det inngått en bindende avtale?

Det enkle utgangspunktet er at en avtale er bindende inngått når partene har oppnådd tilstrekkelig enighet. Begge parter må da ha gitt hverandre rimelig grunn til å tro at den andre parten har ment å binde seg. Hva som ligger i rimelig grunn, beror på en tolking av partenes utsagn og opptreden.

Les mer

Ta dette i betraktning, når er et salg bindende?

I Norge er utgangspunktet at avtaler om boligsalg er bindende når et bud er mottatt og akseptert av selgeren. Etter at selgeren har godtatt budet ditt, kan ingen av dere trekke dere fra avtalen. Tilsvarende, kan avtaler sies opp? Utgangspunktet er at avtaler er bindende etter sitt innhold. Hvis det står i avtalen hvordan den kan sies opp eller opphøre, så er dette måten å avslutte avtalen på. Et eksempel er husleieavtaler som sier at avtalen opphører etter en bestemt tid.

Hva er et vesentlig kontraktsbrudd?

Vesentlig er kontraktsbruddet hvis det har gitt kjøperne en rimelig grunn for – etter at kjøpekontrakten er gjennomført fra begge sider – å si seg løst fra kontrakten, slik at de gjensidige ytelser skal tilbakeføres. Derav, hvilke tre typer kontraktsbrudd er de viktigste? Utgangspunktet er at det finnes tre typer kontraktsbrudd: mangel, forsinkelse og rettsmangel.

Hva skal til for at en avtale er gyldig?

Etter avtalelovens regler kan det inngås en gyldig avtale dersom det foreligger overensstemmende tilbud og aksept mellom to parter. Muntlige avtaler er derfor i utgangspunktet like bindende som skriftlige. Selv ved konkludent adferd kan man bli bundet av en avtale. Hvordan skal avtaler tolkes? Hovedregelen her er at ordlyden skal tolkes objektivt dersom partene ikke har en felles subjektiv forståelse. Med objektiv tolkning menes det at ordenes alminnelige betydning etter vanlig språkbruk – i det livsforhold kontrakten gjelder – skal legges til grunn.

Også, hva må til for at en avtale skal være bindende?

For at det skal være inngått en bindende avtale må det være fremsatt et tilbud om å inngå en avtale, som er akseptert av mottaker innen en bestemt akseptfrist. Avtale er kommet i stand når både tilbud og aksept viser at partene er enige om både å inngå en rettslig forpliktende avtale, og er enige om avtalens innhold. Ta dette i betraktning, kan man trekke tilbake et salg? I norsk rett er det avtalefrihet. Dette betyr at dersom selger av en bolig ytrer et ønske om å trekke seg fra et boligsalg etter at bindene avtale om boligoverdragelse er ingått, og kjøper godtar dette, står selger i utgangspunktet fritt til å trekke seg fra avtalen.

Og et annet spørsmål, kan man angre på salg?

Det er angrerettloven som bestemmer når man har angrerett på et kjøp. Etter denne loven kan du angre på kjøp du gjør av en selger som opptrer i næringsvirksomhet og avtalen inngås gjennom et fjernsalg eller et salg utenom selgerens faste forretningslokaler.

By Penelopa Cyphert

Kan jeg trekke meg fra et kjøp på FINN? :: Hva er multietnisk ungdomsspråk?
Nyttige lenker