Hjem > H > Hva Er Multietnisk Ungdomsspråk?

Hva er multietnisk ungdomsspråk?

På fagspråket kan det kalles multietnisk ungdomsspråk. Det vil si at det blir laget et språk som tar utgangspunkt i norsk men har mange låneord fra andre språk Man brukte ord som Wollah, (arabisk) som betyr å sverge ( ved Allah), eller habibi ( arabisk) som betyr min venn og flus ( arabisk) som petyr penger.

Les mer

Hva er lånord definisjon?

Lånord er ord som på et gitt tidspunkt er overtatt fra et annet språk, og som ikke er nedarvet fra språkets eldste tilgjengelige eller rekonstruerte form. Lånord kommer gjerne inn i et språk sammen med den tingen eller det forholdet det beskriver. Du kan også spørre hva betyr suboptimalt nivå? Vi sier at man har vitamin D-mangel om nivået ligger under 25 nmol/L og alvorlig mangel under 12.5 nmol/L. Videre er nivået suboptimalt hvis det ligger mellom 25 og 50 nmol/L. Grensen på 50 nmol/L er identisk med blant annet anbefalingene fra det amerikanske Institute of Medicine.

Hva er forskjellen på arveord og lånord?

Lånord er ord som har kommet inn i ordforrådet til et språk fra et annet språk, til forskjell fra arveord, som var en del av ordforrådet da språket (eller språkfamilien det er en del av) ble dannet. Et annet begrep for det samme er importord. Dessuten, hva er forskjellen mellom urnordisk og norrønt? Fra urnordisk til norrønt

forandrer det urnordiske språket seg kraftig. Disse to hundreåra danner overgangen fra den urnordiske til den norrøne språkperioden, som varer til ca. 1350 e.Kr. Språket som tales i Norge og på Island i denne perioden, kaller vi norrønt.

Hva vil det si å Norvagisere?

Norvagisering er det å gi lånord ein stavemåte som følgjer norsk rettskriving. I forhold til dette, hva er talemål enkelt forklart? Talemål er innen lingvistikken språk slik de brukes muntlig (ved tale). Alle språk, bortsett fra enkelte kunstspråk, har oppstått som talespråk, og det er talemålet som mennesker naturlig tilegner seg i spedbarnsfasen. Skriftspråk er derimot en menneskelig oppfinnelse og noe som må læres.

I forhold til dette, hva er standardisert talemål?

Eit standardtalemål er eit overregionalt talemål som blir rekna som meir nøytralt enn andre talemålsvariantar. Som regel er standartalemålet knytt til hovudstaden i eit land, og i mange land er dette det offisielle talemålet i landet, slik som f. eks. RP i England. Dessuten, hva mener vi med regionalisering når vi snakker om talemålsutvikling? Regionalisering. En viktig tendens vi ser i talemålsutviklingen i Norge, er regionalisering. Det vil si at talemålet innenfor et større område blir utjevnet, og da ofte i retning av områdets største by. Eksempler på slike byer som påvirker områdene rundt er Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Tromsø.

Hvilke engelske ord kommer fra norsk?

I vikingtida gjekk straumen frå norrønt til engelsk: awe, axle, bag, bait, call, crawl, die, dirt, egg, flounder, get, gift, hit, husband, ill, knife, law, leg, mistake, muck, nay, odd, plough, raft, ransack, skin, skirt, sky, take, they, ugly, want, window – og mange andre.

By Handy Deguise

Når er det inngått en bindende avtale? :: Hva er norske avløserord?
Nyttige lenker