Hjem > H > Hvordan Gjøre Et Godt Litteratursøk?

Hvordan gjøre et godt litteratursøk?

Litteratursøk

  1. Velg/definer de viktigste begrepene og emneordene ut fra problemstillingen din.
  2. Finn synonymer og beslektede emneord ved hjelp av ordbøker, leksika (oria.no), forelesningsnotater og lærebøker.
  3. Målet er å finne så gode emneord (søkeord) som mulig.

Les mer

Du kan også spørre hva er et systematisk litteratursøk?

Et systematisk litteratursøk er et omfattende søk der informasjonsinnhentingen er planmessig og begrunnet. Det kjennetegnes ved at man gjør omfattende søk i flere databaser med utstrakt bruk av søkeord. Også, hva menes med klinisk? Klinisk er opprinnelig et ord om det som foregår ved sykesengen, men brukes i dag mest om det som har å gjøre med pasientbehandling og praktisk medisin.

Hva er klinisk sykdom?

Klinisk sykdom er sykdom som gir symptomer. Man kan gå med en sykdom som ikke gir symptomer. Hensikten med screening er å diagnostisere sykdommer, som brystkreft og livmorhalskreft, før de gir symptomer. Hva er en klinisk undersøkelse? Praktisk medisinsk undersøkelse der legen ser på, lytter på, kjenner på og snakker med pasienten som en del av utredning eller behandling.

Hva står O en i akronymet Pico for?

PICO er et akronym som står for: Patient/Problem/Population. Intervention. Comparison. Hva er Pico VAC? Sårbehandling med negativt trykk, system for engangsbruk. Brukes på kvinnen med høy BMI for å forebygge infeksjon og for å fremme god sårtilheling. Legges på på operasjonsavdelingen , vakumpumpe kobles til og skrus på, den skal da lyse grønt og bandasjen skal kjennes hard å ta på .

Du kan også spørre hva er pico sykepleie?

PICO er en engelsk forkortelse for «pasient», «populasjon» eller «problem» ( patient, population, problem), «intervensjon» eller «eksponering» ( intervention, exposure), «sammenlikning» ( comparator) og «utfall» ( outcome). Dette er de delene kliniske spørsmål gjerne består av. Hva er en Prevalensstudie? En tverrsnittsstudie (eller prevalensstudie) er en studie der informasjon er samlet på en planlagt måte i en definert populasjon (utvalg) på et tidspunkt.

Man kan også spørre hva er hensikten med randomisering?

Hensikten med å randomisere pasienter til forskjellig type behandling er å sikre en rettferdig sammenlikning av behandlingene. Metoden brukes for å oppnå tilfeldig fordeling av pasienter til behandlingsgruppene slik at ukjente faktorer som kan tenkes å påvirke forløpet av sykdommen, blir tilfeldig fordelt i gruppene.

By Sandler Rahn

Hva er det kompetansemålene forteller om opplæringen? :: Hva er en enkeltstudie?
Nyttige lenker