Hjem > H > Hva Er Det Kompetansemålene Forteller Om Opplæringen?

Hva er det kompetansemålene forteller om opplæringen?

Kompetansemålene beskriver hva elevene skal kunne etter ulike trinn. Kompetansemålene springer ut fra fagets kjerneelementer og de andre innledende tekstene til læreplanene. Ved å lese hele "Om faget" kan dere få hjelp til å forstå kompetansemålene og velge innhold til dem.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er ludvigsenutvalget?

Ludvigsen-utvalget: mandat og sammensetting. Regjeringen oppnevnte i 2013 et offentlig utvalg som fikk i oppdrag å vurdere innholdet i grunnopplæringen opp mot krav til kompetanse i et framtidig samfunns- og arbeidsliv. Utvalget ledes av professor Sten Ludvigsen. Ta dette i betraktning, hva er læreplanens generelle del? Læreplanens generelle del utdyper formålsparagrafen i opplæringsloven, angir overordnede mål for opplæringen og inneholder det verdimessige, kulturelle og kunnskapsmessige grunnlaget for grunnskolen og videregående opplæring.

Angående dette, hva er kjerneelementer i læreplanen?

Kjerneelementene består av sentrale begreper, metoder, tenkemåter, kunnskapsområder og uttrykksformer. Kjerneelementene preger innholdet og progresjonen i læreplanene og skal bidra til at elevene over tid utvikler forståelse av innhold og sammenhenger i faget. Og et annet spørsmål, når begynte man på skolen som 6 åringene? Fra 2006/2007 skal de fire første årstrinnene ikke være så sterkt preget av barnehagens tradisjoner som de var da 6-åringene begynte i skolen i 1997.

Ta dette i betraktning, når begynner skolen 2021?

HendelseDato
Første skoledagmandag 16.08.2021
HøstferieUke 41: mandag 11.10.–fredag 15.10.2021
Fridagfredag 26.11.2021
Juleferieonsdag 22.12.2021–mandag
Når starter barneskolen 2021? Skoleåret 2021/2022

mandag 13. september. Grunnskoler har fri. Videregående skoler velger om de vil ha fri denne dagen eller en annen dag.

Og et annet spørsmål, hva betyr allmueskole?

I 1739 ble det innført allmueskole i Norge. Allmueskolen skulle undervise kristendom, lesing, skriving og regning. De to siste fagene var frivillig. Skolen ble sett på som en mulighet for staten til å oppdra sine innbyggere. Er skoler i Norge gratis? Grunnskolen er en gratis, obligatorisk skolegang for barn i alderen 6–16 år. Også asylsøkere og andre som kommer til Norge med ønske om å bosette seg her kan ha rett og plikt til opplæring. Det er kommunen som har ansvaret for grunnskoleopplæringen. Opplæringen er gratis, og eleven får nødvendige læremidler på skolen.

Folk spør også hva er skolestudio?

Skolestudio er Gyldendals digitale læringsmiljø for Kunnskapsløftet 2020. Læringsmiljøet har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår.

By Ramos Grobe

Hvordan lade el bil? :: Hvordan gjøre et godt litteratursøk?
Nyttige lenker