Hjem > H > Hvor Mye Veier Et Grantre?

Hvor mye veier et grantre?

Bjørk og Gran

Nordnorsk bjørk har noe høyere energiinnhold, den er saktevoksende og får dermed større tetthet. Gran har til sammenligning egenvekt på 380 kg/m³ og 1.968 KWh pr m³ ved samme fuktighetsprosent.

Les mer

Så, hva betyr cu imp?

Cu-impregnering (kobber-impregnering) er også kjent som grønnimpregnering, på grunn av den grønnfargen som kobberet avsetter i nyprodusert trevirke. Cu-impregnering er en prosess som beskytter treet mot råtesopper og dermed forlenger levetiden til det ferdige trevareproduktet. Hva betyr Fotkappet? Ord som fallende og fotkappet er gresk for meg. Hva menes med det? Med fotkappet forstår jeg det slik at det øker med 30 cm, altså i dit eksempel 3 m, 3,30 m, 3,60 m, 3,90 m, 4,20 m, osv.

Deretter, hva er justert virke?

Justert skurlast, skåret trelast som er justert til korrekt mål etter tørking. Justeringen foretas oftest med høvelmaskin, men dette er ingen betingelse. Hva er Bøyefasthet? Bøyefasthet viser hvor stor belastning en bjelke tåler før den knekker. Statisk bøyefasthet er en av trevirkets viktigste egenskaper. E-modul bøying gir uttrykk for prøvestykkets motstandskraft mot å deformeres.

Hva mener vi med Fibermetningspunktet?

Fibermetningspunktet (%): Den trefuktighet hvor trevirket ikke kan ta opp mer bundet vann i fiberveggen. Fibermetningspunktet er avhengig av treslag og temperatur. Det er ca. 28 % for gran og furu ved 20 °C. Folk spør også hva er forskjellen på skurlast og justert trevirke? Trelast er materiale som er fremstilt av tømmer. Trelast som kommer rett fra tømmeret kalles skurlast, mens justert skurlast er avrettet og justert til eksakte dimensjoner innenfor definerte marginer.

Hva er en lekter?

Lekter er en generell betegnelse for et fartøy for frakt eller oppbevaring av gods, og der fremdriftsmaskineri enten er svært begrenset eller mangler. En lekter vil derfor enten bli slept eller dyttet, enkeltvis eller i «tog», av en eller flere taubåter eller slepebåter. Hva er ei lekt? En lekte eller lekt er en bygningsdel av trevirke med dimensjoner mindre enn 50 mm x 50 mm som brukes til utlekting for taktekking og eller til utlufting mellom værhud og vindtetting i en vegg, eller til å feste og klemme skjøter i vindtetting av papp eller diffusjonssperre av plastfolie.

Hva er Planker laget av?

Trelast er en fellesbetegnelse på skurlast og høvellast laget av treverk. Trelast kategoriseres etter dimensjon. De viktigste typene er planker, bord, rekker, lekter, firkantbjelker (tidligere box) og listverk.

By Peirce Blancett

Hva er Bærum kjent for? :: Hva er C24?
Nyttige lenker