Hjem > H > Hva Står Alf For?

Hva står Alf for?

Alf og Alv er mannsnamn med same norrøne opphav, Alfr, som tyder 'alv'. Alvane var mytiske underjordiske vesen i nordisk folketru. Namnet kan dessutan ha bakgrunn i norrønt Álfr som går tilbake til eit opphavleg toledda namn der forleddet tyder 'edel (av slekt)' og etterleddet 'ulv'.

Les mer

Hva gjør man i arbeidslivsfag?

I arbeidslivsfaget skal elevene erfare hvilke krav som stilles til praktisk utøvelse av yrke og til yrkesutøvere. Opplæringen skal legge grunnlag for gode arbeidsvaner og fremme evne til samarbeid. Elevene skal gjennomføre arbeidsoppdrag fra planlegging til ferdigstillelse av tjenester og produkter. Følgelig, hva er arbeidslifsfag? Arbeidslivsfag er alternativ til språk, språklig fordypning og matematikk fordypning. Dette er et praktisk rettet fag som tar utgangspunkt i yrkesfaglig utdanningsretninger på videregående og tilpasses ungdomsskolen. Uansett hva man velger skal de ulike fagene være like arbeidskrevende for eleven.

Så, hvor kommer alf prøysen fra?

Alf Prøysen, den gang Alf Olafsen, ble født 23. juli 1914 på husmannsplassen Prøysen i Ringsaker. Foreldrene var Julie Mathiasdatter og Olaf Andreassen. Ta dette i betraktning, hva betyr arbeidslivsfag? Arbeidslivsfag er et fag der elevene først og fremst jobber praktisk, og det skal være med på å gi elevene gode arbeidsvaner og positive erfaringer i forbindelse med arbeidslivet. I dagens samfunn har vi større og større behov for faglært arbeidskraft i ulike bransjer.

Så, hvorfor velge arbeidslivsfag?

Arbeidslivsfag er gjerne for deg som liker å holde på med praktiske oppgaver, og i dette faget kan du f. eks. jobbe med å bygge modeller av hus, utføre sykkelreparasjoner, bake eller hjelpe til med vaktmestertjenester. Du kan også få bli nærmere kjent med yrkesfagene på videregående skole. Så, hva kan man velge på ungdomsskolen? Ikke bare engelsk, men også fransk, spansk, tysk, russisk, kinesisk og mange flere! Når du begynner på ungdomsskolen, skal du velge et fremmedspråk eller fordypning i engelsk, norsk, samisk eller matematikk. Mange skoler tilbyr også arbeidslivsfag. I denne brosjyren forklarer vi reglene for fagvalget på ungdomsskolen.

Hvor mange år har man fremmedspråk?

På studieforberedende har du fremmedspråk i to eller tre år, avhengig av valget ditt på ungdomsskolen. Husk at også på videregående er det slik at skolens språktilbud påvirker valgmulighetene dine. Dersom du skal studere etter videregående, kan du få ekstra poeng fra språkfag du har tatt i videregående opplæring. Hvorfor velge spansk? I en verden med økende internasjonalisering er spanskkunnskaper en nyttig ressurs for samfunnet. Med årsenheten i spansk vil du videreutvikle språkferdighetene dine. Samtidig får du kjennskap til de spansktalende landenes litteratur, språk og kultur.

Hvem var Alf Prøysen og hvor var han født?

Alf Prøysen (23. juli 1914 i Ringsaker–23. november 1970 i Oslo) var en norsk visesanger og forfatter. Sine første dikt fikk han trykt i Arbeidermagasinet i 1938.

By Nev Santoyo

Hvilke fortellinger har Alf Prøysen laget? :: Er det lov å montere blandebatteri selv?
Nyttige lenker