Hjem > H > Hvor Er Det 5G Telenor?

Hvor er det 5G Telenor?

Nå ruller vi gradvis ut vårt 5G-nett over hele landet:

  • I løpet av 2020 vil fremtidens mobilnett åpnes i Oslo, Bergen og Stavanger.
  • 5G-nettverket i Trondheim, Kongsberg og Bodø skal utvides.
  • I løpet av 2024 vil vi ha et landsdekkende 5G-nett.
  • I løpet av 2021 skal nærmere 2000 basestasjoner oppgraderes.

Les mer

Hvor er det 5G dekning?

Utbyggingen av 5G nettet er i full gang. Utbyggingen startet i 2021 og 5G nettet strekker seg allerede fra Kristiansand i sør til Longyearbyen helt nord. Det er allerede 1,2 millioner nordmenn som har tilgang til 5G nettet, likvel er det fortsatt mange kommuner som må vente enda litt til for å få tilgang på 5G. Hvordan sjekke dekning? Dersom du bruker en mobilleverandør som ikke har et eget mobilnett, finner du som regel informasjon på hjemmesiden om hvilket mobilnett din leverandør benytter. Du kan da gå til den aktuelle mobilnetteiers hjemmeside for å sjekke dekning. Noen har også dekningskart på egne hjemmesider.

Hvor mange basestasjoner er det i Norge?

Det er ca 20 000 basestasjoner i Norge i dag. Det er et større potensiale for innendørssystemer, men dette krever en vesentlig endring i hvordan kundene bruker mobilnettet. Så, hvor er min nærmeste basestasjon? Taster du inn www.finnsenderen.no i nettleseren din kan du få vite hvor hver eneste basestasjon (GSM, UMTS, CDMA og 4G) i Norge befinner seg. Post- og teletilsynet (PT) står bak tjenesten som har blitt utviklet etter press fra privatpersoner og interessegrupper som hevder at dette bør være offentlig informasjon.

Deretter, hvor er 5g i norge?

Her bygger Telenor ut 5G i 2022

Trøndelag: Trondheim*, Mausund, Levanger, Malvik, Melhus, Skaun og Stjørdal. Møre og Romsdal: Ålesund*, Giske, Kristiansund, Molde, Sula. Nordland: Bodø*, Rana. Oslo: Oslo*
Ta dette i betraktning, hvordan ser jeg om jeg har 5g? For å slå på Android på 5G-mobiler må du gjøre følgende:

  1. Gå til Innstillinger.
  2. Velg Nettverk og internett.
  3. Velg Mobilnettverk.
  4. Klikk på Avansert.
  5. Klikk på Foretrukket nettverkstype.
  6. Velg 5G.

Også, hvordan får du 5g fra telenor?

Slik får du 5G

Ønsker du å utforske mulighetene med 5G, trenger du en 5G-mobil som er klar for vårt nett. Om du har et relativt nytt SIM-kort, trenger du ikke å bytte det. Du trenger heller ikke å endre Telenor-abonnementet ditt – mobilen vil automatisk koble seg til det nye 5G-nettet.
Hvem har best 5G dekning? Norges raskeste 5G-nett

Tallene fra Speedtest-appen til Ookla taler sitt tydelige språk: Det går kjappest på Telenors 5G-nett.

Blir det bedre dekning med 5G?

Dekning. Bruken av flere frekvenser gjør at 5G kan få litt av det beste fra begge verdener. De laveste frekvensene vil kunne gi vesentlig bedre dekning når du befinner deg inne i store bygningsmasser eller ute i fjerntliggende strøk.

By Phene Stargell

Hvor mange basestasjoner har Telenor i Norge? :: Hvordan får man telefonsvarer på Samsung?
Nyttige lenker