Hjem > H > Hvor Lever Spissmusene?

Hvor lever Spissmusene?

Spissmusene er utbredt over nesten hele Jorden; i Europa, Asia, Afrika, Nord-Amerika og det nordvestligste hjørnet av Sør-Amerika. De to største slektene er Sorex (rødtanna spissmus) med 86 arter og Crocidura (kvittanna spissmus) med 198 arter.

Les mer

Hvor mange forskjellige Spissmusarter er det i Norge?

Sju arter med spissmus lever i Norge; hagespissmus (Crocidura suaveolens), krattspissmus (Sorex araneus), dvergspissmus (S. minutus), knøttspissmus (S. Hva er verdens minste pattedyr? Pygméspissmusa regnes som verdens minste pattedyr, hva masse angår, og veier kun 1,8 g i snitt.

Følgelig, hva spiser vannspissmus?

Den leter etter mat både i vann og på land, med stor variasjon i byttedyrene; insekter og andre virvelløse dyr, frosk og små fisker. Vannspissmusa har et giftig spytt som brukes til å lamme byttet med (se spissmus). Den er en god svømmer. Er muldvarp pattedyr? muldvarp

Muldvarpfamilien
Biologisk klassifikasjon:
Rike:Dyreriket
Rekke:Ryggstrengdyr
Klasse:Pattedyr

Derav, hvor sover flaggermus om dagen?

Hodet deres er mer tilpasset lyd enn syn, noe som gjør at mange arter kan se litt snodige ut. På dagen gjemmer flaggermusene seg vekk i grotter, i bergsprekker, i hule trær, eller i bygninger og andre skjul. Noen er også ute i det fri, og henger opp ned i trær. Hvor mange insekter spiser en flaggermus? 3 000 insekter i døgnet

Hver flaggermus spiser cirka 3000 insekter i døgnet. Mygg, knott, fluer, nattfly, møll og edderkopper står på menyen.

Tilsvarende, hvilke dyr spiser mus?

Det kan gå hardt ut over bestanden. Snømusa er et mårdyr, og altså ikke noen mus. Den lever trolig 100 prosent av mus og har det også tøft nå. Røyskatt og mår spiser også mye mus, men har nok i sommer heller gått løs på ekorn og småfugler. Så, hvordan henger flaggermus opp ned? Føttene er hos de fleste arter ganske små og spinkle, men med skarpe klør. De brukes mest til å henge etter. Sener låser tærne slik at flaggermusen ikke bruker energi på å henge opp-ned. Føttene er lite egnet til å gå med, men det finnes arter som er raske også på bakken.

Så, hva er det minste pattedyret i norge?

Knøttspismus er en art i spissmusfamilien. Den er Norges minste pattedyr og ikke stort større enn ei humle.

By Jae

Hva er Norges minste rovdyr? :: Hvordan koble til fjernkontroll til Apple TV?
Nyttige lenker