Hjem > E > Er Solcellepanel Lønnsomt?

Er solcellepanel lønnsomt?

Gevinsten på solceller

Plussiden består av verdien på strømmen man sparer. Det siste året har strømprisene vært på 91,8 øre i snitt, fordelt på 31,6 øre i strømpris, 27,2 øre i nettleie og 33 øre i forbruksavgift og moms.

Les mer

Hvor lang levetid har solcellepanel?

Levetiden til solceller er veldig lang, de vil produsere nesten like bra som i dag om 40-50 år. Sannsynligvis er levetiden til solcellepanelene lengre enn andre komponenter i bygningen de monteres på. I lønnsomhetsberegninger kan man bruke like lang levetid som det bygget og eiendommen som solcellene er montert på. Hvor kommer solenergien fra? De aller fleste energikilder stammer enten direkte eller indirekte fra sola. Solenergi er en blanding av lys- og varmeenergi som vi kan utnytte på ulike måter, for eksempel har frukt, grønnsaker og fisk fra gammelt av blitt tørket i sola. I dag gir sola oss elektrisitet og varme gjennom solcellepanel og solfangerere.

Ta dette i betraktning, hvor i verden brukes solenergi?

Solenergi kan i hovedsak utnyttes på to forskjellige måter, som produksjon av varme eller av elektrisk energi. Teknologier for solenergi defineres bredt som enten passiv solenergi eller aktiv solenergi, avhengig av måten en tar opp, konverterer og distribuerer energien på. Hvor lagres solenergien i plantene? All biomasse inneholder lagret solenergi. De grønne bladene fungerer som solfangere. I plantene lagres solenergien som sukker, som igjen blir til stivelse, cellulose og planteceller. Denne prosessen kalles fotosyntesen.

Deretter, er solcellepanel avhengig av sol?

Ordinære solcellepaneler er flate og kan bare fange inn mest mulig energi når sola befinner seg rett over dem på himmelen. Det nye systemet skal derimot kunne fange inn lys under mindre optimale omstendigheter, slik at man ikke må være avhengig av direkte sollys. Du kan også spørre hvor effektive er solceller i norge? Normalt har solceller en effektivitet på omtrent 16 til 20 prosent i Norge, men med våre Performancepaneler kan du til og med få en maksimal effekt på ca 22,6-22,7%!

Også, hvor mye strøm produserer solcellepanel om vinteren?

Et typisk sydvendt anlegg produserer kanskje 1 kWh per kWp på solrike dager i februar. Det gir deg en strømverdi på 10.40 kroner fra et gjennomsnittlig solcelleanlegg med 28 paneler x 360 W (her har vi regnet med en snittpris for strøm på ca. 1.4 kr/kWt og et anlegg på 10 kWp). Hvor stort solcellepanel trenger jeg?

Forbruk pr dag: 10 Ah (120 Watt-timer)Minste panel SommerMinste panel Vinter
Sør-Norge50 Watt200 Watt
Nord-Norge75 Watt

Kan man montere solcellepanel selv?

Å installere et solcelleanlegg krever teknisk kompetanse og er ikke noe som er anbefalt å gjøre på egen hånd. For å få støtte fra staten er det faktisk et krav at monteringen er utført av fagfolk.

By Wootten

Hva er Soleglad? :: Hvor mye koster Solcelletakstein?
Nyttige lenker