Hjem > E > Er Nattsenking Lønnsomt?

Er nattsenking lønnsomt?

Enova har en tommelfingerregel som sier at for hver grad du senker temperaturen om natten, så sparer du 5 prosent strøm. Årsaken er at du sparer mer strøm i perioden hvor du har lavere temperatur, enn du bruker ekstra når du hever temperaturen igjen på morgenen.

Les mer

Er varmepumpe økonomisk?

Jo høyere totalforbruk du har, desto mer lønnsom vil en varmepumpe trolig være. Har du et strømforbruk på 15 000 til 20 000 kWh i året er det lite å hente rent økonomisk på å installere en avansert vann til vann-pumpe. Da vil det trolig lønne seg mer med et system basert på luft. Også, hvor kaldt fungerer varmepumpe? LUFT-TIL-LUFT VARMEPUMPER TAKLER EKSTREMKULDE

De er enkle å installere og utgiftene til oppvarming kuttes raskt. Samtidig avgir de god effekt hva gjelder oppvarming, nedkjøling og luftrensing. Dagens modeller fungerer godt i kalde klima, og de aller fleste tåler fint lavere temperatur enn 25 minusgrader.

Følgelig, kommer bare kald luft fra varmepumpe?

Spørsmål: Min varmepumpe blåser kald luft i stede for varm luft! Svar: Først må du sjekke at varmepumpa er riktig innstilt. Varmepumpa skal alltid stå på varme « heat» og ikke på auto funksjon. Prøv også ta en restart av varmepumpen. Også, kan man slå av varmepumpe om vinteren? Ikke slå av varmepumpa

For deg som har luft/luft varmepumpe, så kan det være gunstig å stille varmepumpa på 16 grader når det er temperaturer under – 15 grader ute. Når det blir så kaldt sliter det hardt på varmepumpa og det er ikke gunstig for varmepumpas levetid.

Skal varmepumpe stå på auto eller Heat?

Sett varmepumpa i riktig driftsmodus.

Vårt råd er å sette varmepumpen i riktig driftmodus, -enten kjøling eller oppvarming for å få mest stabil temperatur. Ikke sett varmepumpen på auto. – Hvis den står på auto så kan du for eksempel risikere at den begynner å kjøle hvis du fyrer i peisen.
Hva betyr symbolene på varmepumpa? Sol og snøkrystall

De aller fleste varmepumper har symboler som betyr det samme, men som kan misforstås. - Symbolene er stort sett like, uansett hvilket merke du har på varmepumpa: Varme-modus er illustrert med en sol, mens kjøling er illustrert med en snøkrystall, forklarer Gulbrandsen.

Hvordan bruke varmepumpa?

Skrur du for eksempel av varmepumpa om natten, bare for å skru den på igjen om morgenen, må varmepumpa jobbe hardere for å komme tilbake til ønsket temperatur igjen. Synes du den er for effektiv og gjør boligen for varm, bør du heller justere ned temperaturen med noen grader, fremfor å skru den helt av. Også, hvor lenge varer en varmepumpe? Du bør forvente at en luft-luft varmepumpe holder 12 til 15 år. Toshiba regner 12 års levetid som standard. Dette betyr at komponentene er laget for 12 års uproblematisk drift. Imidlertid kan varmepumpen vare lenger, og i visse tilfeller vare kortere, avhengig av driftsvilkår og vedlikehold.

Hvor mye sparer du med varmepumpe?

Ved installasjon av varmepumpe som erstatning for tradisjonell elektrisk oppvarming er det ikke uvanlig å spare over 9.000 kWh i året. Installerer du en luft-til-vann-varmepumpe som erstatning for oljefyr, kan husstanden spare så mye som 80 prosent av energikostnadene brukt til oppvarming og varmtvann.

By Melbourne Callnan

Hvordan bruke minnepenn på PC? :: Hvordan fungerer en varmepumpe enkel forklaring?
Nyttige lenker