Hjem > E > Er Vannbåren Varme Lønnsomt?

Er vannbåren varme lønnsomt?

Vannbåren varme er en betydelig og langsiktig investering. En investering i vannbåren varme forutsetter at man har økonomisk mulighet til å finansiere et slikt prosjekt. Når det er sagt, så vil en investering i vannbåren varme i de fleste tilfeller være lønnsom, dersom energiforbruket i boligen er relativt høyt.

Les mer

Hva er billigst vannbåren varme eller varmekabler?

Hvis du sammenligner dette med elektrisk gulvvarme i form av en varmematte eller varmekabel, lander du ofte litt lavere, rundt 500 kroner per kvadratmeter. Disse prisene er bare standardpriser, men som regel pleier man å si at vannbåren varme er dyrere å legge, men kan være billigere i drift. Hva er billigste oppvarming? En luft/vann-varmepumpe distribuerer varmen via et vannbårent varmesystem i boligen. En væske/vann-varmepumpe henter varme fra berg, jord eller vann. – En luft/luft-varmepumpe er nok billigst for de fleste når en tar med investeringskostnadene.

Ta dette i betraktning, hva er vannkappe ovn?

En vedovn med vannkappe ser ut som en vanlig vedovn, og du fyrer i den på samme måte. Men i stedet for at all varmen overføres til boligen gjennom luften, varmer ovnen også opp vann som sirkuleres gjennom brennkammeret. Er vannbåren varme billig? Vannbårent har flere energikilder

Fremtidige strømpriser vet vi heller ikke noe om, men de blir sikkert ikke lavere. Til gjengjeld er det som regel billigere og enklere å etablere elektrisk gulvvarme. I tillegg bygger elektriske varmematter mindre i høyden, noe som er en viktig betraktning mange steder.

Også, hvor mye sparer man på å legge vannbåren gulvvarme?

Bruker du i dag vannbåren gulvvarme drevet av elektrisitet og har et årlig strømforbruk på 25 000 kilowattimer (ekskludert elektrisitet som ikke benyttes til oppvarming, ventilasjon og varmt tappevann), kan du spare nærmere 19 000 kroner i året. Det forutsetter en total strømpris på én krone per kilowattime. Deretter, hvilken oppvarming bør jeg velge? Vannbårne varmeanlegg trenger langt mindre strøm for å fungere. Og den dagen du har nedbetalt anlegget, får du lavere oppvarmingskostnader. Ved å bruke varmen fra sola, kan du også få varmtvann nesten gratis. Hos familier med høyt forbruk av varmt vann, vil dette være gode argumenter – både for solenergi og varmepumpe.

Hvorfor velge vannbåren varme?

Med vannbåren varme får du jevn, behagelig varme, stor fleksibilitet, godt inneklima og forutsigbare kostnader. Det er fremtidens boligvarme. VANNBÅRENT: Med installasjon av et vannbåren varmesystem, vil du få behagelig temperatur, godt inneklima og forutsigbare kostnader. Så, er bergvarme lønnsomt? Er bergvarme lønnsomt for meg? En gjennomsnittlig enebolig har et årlig strømforbruk på ca 20-30.000 kWh avhengig av størrelse, alder og tilstand på bolig. Med dette forbruket vil en bergvarmepumpe kunne gi en besparelse på mellom 15.000,- og 20.000,- kroner i året.

Og et annet spørsmål, hva koster varmekabler pr m2?

700 kroner per kvadratmeter og oppover. Husk at selv om du selv kan kjøpe produktene må du ha sertifiserte installatører til å legge dem.

By Fitzhugh

Er gulvvarme økonomisk? :: Er vedbriketter bra?
Nyttige lenker