Hjem > H > Hva Sier Forskningen Om Det Digitale Klasserommet?

Hva sier forskningen om det digitale klasserommet?

Forskerne fant store variasjoner i både struktureringen av undervisningen og i valg og bruk av læremidler og verktøy. – Flere undersøkelser viser at elever skårer seg selv høyt i å finne informasjon på nettet, men at ingen har lært dem det, forteller Michaelsen.

Les mer

Hvor mange språk finnes det i verden i dag?

Anslagene over hvor mange språk det finnes i verden i dag, varierer mellom rundt 6000 og 7500, blant annet på grunn av problemene med å definere skillet mellom språk og dialekter. Det toneangivende registeret og forskningsprosjektet Ethnologue opererer per 2013 med tallet 7105. Folk spør også er norsk et germansk språk? De største moderne germanske språkene er engelsk og tysk, med henholdsvis 380 og 120 millioner morsmålstalere. Andre større germanske språk inkluderer de nedertyske språkene nederlandsk og afrikaans, og de skandinaviske språkene med norsk, dansk, svensk, islandsk og færøysk.

Hvor mange prosent av Norges befolkning snakker bokmål?

Bokmål er en av to offisielle målformer av norsk skriftspråk, hvorav den andre er nynorsk. I skrift benyttes bokmål av anslagsvis 90 % av befolkningen i Norge. Hva er et Målmerke definisjon? Et målmerke er et språklig trekk som særmerker en dialekt. Dialektforskerne bruker slike felles kjennemerker for å dele inn de norske dialektene i grupper. Det er vanlig med en firedeling av de norske dialektene: østnorsk.

Hva er et Målmerke?

Et målmerke er et språklig trekk som særmerker en dialekt. Dialektforskerne bruker slike felles kjennemerker for å dele inn de norske dialektene i grupper. Det er vanlig med en firedeling av de norske dialektene: østnorsk. Hva er Jamvektsloven? Jamvektsloven står for en språklig regel som forklarer hvorfor vi i mange norske dialekter finner to typer tostavingsord. Disse to ordtypene får som regel ulik vokal i endingen. Et eksempel er de østnorske infinitivene å væra (med a-ending) og å kaste (med e-ending).

Deretter, hvorfor regnes knud knudsen som riksmålets far?

Knudsen er kjent som arkitekten bak fornorskningen av det danske skriftspråket til det som nå heter bokmål og riksmål, og han kalles derfor ofte «bokmålets far». Den første rettskrivningen basert på hans prinsipper for fornorsking kom imidlertid først i 1907. Så, hva var ivar aasen og knud knudsen uenige om? Knud Knudsen og Ivar Aasen var begge enige om at de ville ha vekk det danske skriftspråket, men de var uenige om hvordan. Knudsen hadde liten tro på at Aasens prosjekt ville få gjennomslag. Derfor kalte han Aasens vei for «Bråhastens vei».

Hva var hovedpunktene i Knud Knudsen sitt språkprogram?

Hovedpunktene i Knud Knudsens språkprogram var at han ville fornorske dansken. Det var hans tanker som slo igjennom for det moderne norske bokmålet. Han ville gjøre skriftspråket lettere for folk flest. Skriftspråket skulle bygge på talemålet.

By Athene Ramsahai

Hva slags PC får man på videregående? :: Hvilken Mac er best til skole?
Nyttige lenker