Hjem > H > Hvor Finner Vi Definisjonen Av Forbrukerkjøp?

Hvor finner vi definisjonen av forbrukerkjøp?

De mest alminnelige reglene om forbrukerkjøp finner man i lov nummer 34 om forbrukerkjøp (forbrukerkjøpsloven). Man har imidlertid også særlige regler om forbrukerkjøp i andre lover, som avhendingslova. For visse typer forbrukerkjøp gjelder også andre lovregler, se angrerett og kredittkjøp.

Les mer

Også, hvilke kjøp har ufravikelige lovregler?

Hvilke kjøp har ufravikelige lovregler? Forbrukerkjøp er regulert av ufravikelige lovregler, jf. forbrukerkjøpsloven § 3. Dette innebærer at partene ikke kan avtale at selgeren for eksempel ikke skal ha kontraktsrettslig erstatnings-ansvar eller at kjøperen fraskriver seg retten til å heve kjøpet. Folk spør også er kjøpsloven 19 fravikelig? Det følger av § 3 i loven at den er fravikelig, det betyr at loven gjelder dersom ikke “annet følger av avtalen, etablert praksis mellom partene, eller handelsbruk eller annen sedvane som må anses bindende mellom partene”.

Og et annet spørsmål, kan man avtale seg bort fra kjøpsloven 19?

Etter kjøpsloven er det i utgangspunktet avtalefrihet. Dette betyr at to parter kan avtale seg i mellom det de ønsker, uavhengig av de reglene som fremgår av kjøpslovens bestemmelser. Det betyr at man i praksis kan avtale at reglene i kjøpsloven ikke skal gjelde for kjøpet. Hva er kjøpsrett? Kjøpsrett handler om kjøpers og selgers rettigheter og forpliktelser ved inngåtte avtaler om kjøp. Når man gjør et kjøp er det alltid inngått en bindende avtale hvor den ene parten kjøper og den andre parten mottar et vederlag fra selger. Kjøpsretten er en del av kontraktsrett, og bygger på kjøpsloven.

Hvordan håndtere reklamasjon?

Fem råd som sørger for gode rutiner på reklamasjonshåndtering

  1. Behandle reklamasjoner så raskt som mulig og nærmest mulig kunden.
  2. Ta saken på alvor, håndter den positivt – også når du ikke kan gi kunden medhold.
  3. La den som mottar reklamasjonen ha ansvar for å håndtere den og sørge for at kunden følges opp.
Har man rett på leiebil ved garantisak? Har du krav på lånebil? Ved kjøp fra en profesjonell forhandler hvil du som hovedregel ha krav på en lånebil dersom det tar mer enn en uke å utbedre feilen. Lånebilen skal være tilnærmet din egen bil, men det er ikke noe krav til at det skal være samme modell.

Hva må til for å få bankgaranti?

Når trenger du bankgaranti?

  • Du har mye utestående hos annen part.
  • Du er leverandør, og vil være sikker på at du får betalingen for leveransen din.
  • Du skal handle med utlandet. Selv mindre svingninger i valutakursen kan ha innvirkning på kjøpers betalingsevne.
Hva koster bank garanti? Sikrer at forpliktelser etter levering av varer eller tjenester blir oppfylt i henhold til kontrakt. Garantibeløpet er normalt mellom 5-10 % av kontraktssummen.

Hva er innskuddsgaranti?

Dersom en norsk bank ikke er i stand til å tilbakebetale innskudd, stiller Bankenes Sikringsfond en garanti for innskuddene. Den enkelte kunde er etter loven dekket for sine innskudd med inntil to millioner kroner. Denne grensen gjelder selv om kunden har flere konti i samme bank.

By Gabriele Urbany

Hvordan endre adresse i Klarna? :: Hva sier Kjøpsloven om garanti på produkter?
Nyttige lenker