Hjem > H > Hvor Mye Kan Man Tjene Som 15 Åring?

Hvor mye kan man tjene som 15 åring?

Det er ikke ulovlig for en 15 åring å tjene mer enn 100 kr i timen. Lønn er imidlertid i utgangspunktet ikke lovregulert, men basert på avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Hvor mye du får i lønn vil derfor i all hovedsak være avhengig av hva du selv klarer å forhandle deg frem til med arbeidsgiver på egenhånd.

Les mer

Derav, hvor gammel må man være for å jobbe på rema 1000?

Du kan jobbe fra du er 13 år så lenge det ikke går ut over skolearbeidet ditt. Jeg ser at du er under 15 år, så da må du også ha samtykke fra foreldre. Er du under 18 år, kan du jobbe på lageret eller med rydding/fylling av varer i hyller. Du må være 18 år for å sitte i kassen. Man kan også spørre når er arbeidsuka? Vanlige arbeidsdager er fra mandag til fredag. I Norge er én arbeidsuke maksimalt 40 timer etter loven, men nede i 37,5 timer eller mindre gjennom tariffavtale eller lokale avtaler mellom organisasjoner og arbeidsgivere.

Hvor mange timer har man lov til å jobbe når du er 15 år?

For personer mellom 15 og 18 år som ikke er skolepliktige, må arbeidstiden ikke overstige 8 timer i døgnet og 40 timer i uken. Du skal også ha fri mellom 23:00 og 06.00. Tilsvarende, hvor mye kan en ungdom jobbe? I uker med undervisning kan de ikke jobbe mer enn til sammen 12 timer per uke. I skoleferier som varer i minst en uke, er grensen 35 arbeidstimer per uke. Ungdom over 15 år som ikke lenger er skolepliktige har derimot mulighet til å jobbe 8 timer i døgnet og 40 timer i uken, altså tilsvarende en vanlig arbeidstaker.

Hvor mange timer er 20% stilling?

Hvis for eksempel en 100% stilling utgjør 37,5 timer i uken, blir en 20 % stilling 7,5 timer i uken. Kan man sitte i kassa når man er under 18? Det er ingen regel som sier du ikke har lov å sitte i kassa å selge andre ting, men de fleste butikken lar bare personer som er fylt 18 år sitte i kassa fordi det er veldig upraktisk å måtte "bytte" person i kassa hver gang noen kjøper øl eller tobakk.

Også, kan jeg ha to jobber?

Det er mulig å ha flere arbeidsgivere samtidig. En ansatt står derfor som utgangspunkt fritt til å arbeide hos en annen arbeidsgiver i sin fritid. Men når du har mer enn en jobb er du selv ansvarlig for å oppfylle betingelsene i begge arbeidsavtalene du har inngått. Følgelig, hvor kan man få jobb som 14 åring? Den beste måten å få jobb på, å aktivt oppsøke jobbene. Er man mellom 13 og 15 år kan man ta lettere arbeid, for eksempel som avisbud eller lettere rydde-, pakke- eller lagerarbeid. Det er lurt å gå innom de stedene du ønsker å jobbe i og spørre direkte (for eksempel i butikker, kiosker, kafeer, eller andre steder).

Hva kan en 12 åring jobbe med?

Det vil si at du foreløpig bare kan jobbe hjemme, hos noen i familien, naboer, eller gjennom bekjente. Du bør eventuelt spørre folk der du bor om de trenger hjelp i hagen, med snømåking, med å male, vaske, passe hunden mens naboen er på ferie, sitte barnevakt eller andre ting.

By Hardie Redbird

Hva kan jeg jobbe med hjemmefra? :: Hvordan få jobb under 18 år?
Nyttige lenker