Hjem > H > Hvor Lenge Er Rumpetroll?

Hvor lenge er rumpetroll?

Hvor lang tid rumpetrollene bruker på utviklingen fra egg til småfrosk eller småpadde avhenger av temperaturen i vannet og tilgangen på næring. For norske arter tar det gjerne 2–3 måneder. I Norge kan vi finne rumpetroll av fire arter: buttsnutefrosk, spissnutefrosk, damfrosk og nordpadde.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvor i norge lever frosker?

Tre arter forekommer i Norge:

  • Buttsnutefrosk, Rana temporaria, har den videste utbredelse av alle amfibier i Norge. Den finnes over nesten hele landet til Nordkapp.
  • Spissnutefrosk, Rana arvalis, forekommer i Norge i lavlandet i sør og sørøst.
  • Damfrosk, Pelophylax lessonae, er påvist i Aust-Agder.
Man kan også spørre hvor mange froskearter er det i norge? I Norge har vi tre froskearter. I tillegg til buttsnutefrosken har vi spissnutefrosk (Rana arvalis), som er rødlistet som nær truet, og damfrosk (Rana lessonae) som er en kritisk truet art.

Hvor finner man frosker?

Arten finnes i alle typer miljøer fra gårdsdammer, steinbrudd til myrer, hvor det er fiskeløse vann. I hovedsak er den vanligst å finne i åpne landskap/jordbruksområder. Vanlig frosk lever i fjellet og finnes 1000 moh. Egglegging foregår i vann der yngelen utvikler seg. Angående dette, hvor lang tid tar det fra egg til rumpetroll? De spiser både planter og insekter. Avhengig av temperaturen i vannet tar det fra en til tre uker før eggene klekkes til rumpetroll med utvendige gjeller til å puste med og en liten svømmehale. Utover sommeren skjer det nok en forvandling når rumpetrollet blir til en liten frosk med lunger og lange bakbein.

Hvordan kan man se på et rumpetroll hvor de ytre gjellene har sittet?

Rumpetroll har, like etter klekking fra egget, en hale som er lengre enn kroppen. De mangler andre lemmer, som bein. De kan ligne litt på en fisk, og har ytre gjeller som sitter som to fjæraktige dusker på hver side av hodet. Hvor lever buttsnutefrosk? Buttsnutefrosk finnes over hele landet opp til 1000 meter over havet. Arten er den amfibiearten som finnes lengst nord i Eurasia og er en robust art med små krav til leveområdene. Her i nord foretrekker arten å gyte i dammer med en relativt grunn, soleksponert «strand», men den gyter også i tjern, myrer og gårdsdammer.

Tilsvarende, hvor lever damfrosken?

Utbredelse. Damfrosk er vanlig i sørlige og østlige deler av Europa. Isolerte forekomster finnes i Uppland, Sverige. I Norge finnes den kun i to eller tre små dammer/tjern, og det er trolig under 50 kjønnsmodne individer (pr 2019). Følgelig, hvem spiser buttsnutefrosk? Hegrer, storker, måker, kråker, ugler og rovfugler er noen av disse.

Hvor liker frosker seg?

Felles for alle artene er at de lever både på land og i vann. Om våren samles de i dammer og tjern for å legge egg. Det kan da være mange frosker eller padder samlet i et ganske lite område og det er stor aktivitet. Hannene klamrer seg fast til ryggen på hunnene i vannet og befrukter eggene mens hun legger dem.

By Lila Glaubke

Kan frosker bite? :: Hvilke fylke ligger Sarpsborg?
Nyttige lenker