Hjem > H > Hvor Kommer Navnet Gjøvik Fra?

Hvor kommer navnet Gjøvik fra?

Visste du at bynavnet Gjøvik kommer fra gården Penis? I hvertfall om du skal tro nettleksikonet Wikipedia. Her står det at gården Penis er opphavet til bynavnet, og at grunnen er at byen er bygd på en høyde formet nettopp som en penis.

Les mer

Så, hva kalles en fra gjøvik?

En person fra Gjøvik kalles «gjøvikenser». Antall innbyggere i Gjøvik kommune var 29 677 per 1. Angående dette, hvor ligger gjøvik? Gjøvik er en kommune i Oppland, som grenser i nord til Lillehammer, i sør til Østre Toten og Vestre Toten, og i vest til Søndre Land og Nordre Land. Over Mjøsa i øst ligger Ringsaker kommune. Gjøvik er administrasjonssenter og har i overkant av 30.300 (2018) innbyggere.

Og et annet spørsmål, når ble gjøvik en by?

1861 - Gjøvik kjøpstad etableres, med bystatus - ved utskilling av grunn fra gårdene Øvre og Nedre Gjøvik, Hunn og Vigengen i Vardal herred. Byen blir senere utvidet med grunn fra Vardal i 1921 og 1955. Hva betyr Biri? Biri er et sogn og et tettsted i Gjøvik i Innlandet. Tettstedet har 1 495 innbyggere per 1. januar 2021, og ligger ved Mjøsbrua på vestsiden av Mjøsa, midt mellom Lillehammer og Gjøvik. Siden kommunesammenslåingen i 1964 har Biri vært en del av Gjøvik kommune.

Så, hva betyr navnet?

Are er norsk og estisk mannsnavn med norrøn opprinnelse. Navnet betyr «ørn». Hva betyr Breiskallen? Breiskallen er en tettbebyggelse i Gjøvik kommune, Innlandet, cirka 5 km sørøst for Gjøvik sentrum ved grensa til Vestre Toten. Stedet har 273 innbyggere (2019). Breiskallen ligger ved Hunnselva mellom Gjøvik og Raufoss, og regnes som en del av Raufoss tettsted.

Følgelig, hvor er hedmark?

Hedmark (sørsamisk: Hedmarhke) er et område, valgkrets til stortingsvalg og et tidligere fylke på Østlandet i Norge. Fylket grenset ved avviklingen mot Trøndelag i nord, Oppland i vest og Akershus i sør. I øst grenset Hedmark til Värmland, Dalarna og Jämtlands län i Sverige. Administrasjonsenteret var Hamar. Angående dette, hvor mange bor i gjøvik 2020? Gjøvik er et by og administrasjonssenter i Gjøvik kommune i Innlandet med 20 339 innbyggere per 1. januar 2021.

Folk spør også hvor ligger innlandet?

Innlandet er et norsk fylke. Det ble dannet i 2020 ved sammenslåing av fylkene Hedmark og Oppland, unntatt kommunene Jevnaker og Lunner, som ble overført til Viken. Innlandet grenser i sør mot Viken, i øst mot Sverige, i nord mot Trøndelag og Møre og Romsdal, og i vest mot Vestland fylke.

By Kendrick

Hvor mange ansatte er det i Gjøvik kommune? :: Hvor mye taxfree inn i Norge?
Nyttige lenker