Hjem > H > Hvordan Kommer Oljen Og Naturgassen Som Pumpes Opp Fra Nordsjøen Til Land?

Hvordan kommer oljen og naturgassen som pumpes opp fra Nordsjøen til land?

Nede i jordskorpa står olja og gassen under trykk. Derfor vil den strømme ut av seg selv hvis man ikke har den under kontroll. Dette gjør man med rørsystemer, der man både trykkreduserer og pumper. Når olja og gassen skal på land fra Nordjøen, pumpes den til land gjennom mil etter mil med rørsystemer på havbunnen.

Les mer

Hva brukes LNG gass til?

Bruk. LNG blir hovedsakelig benyttet for å forenkle frakt av gass over store avstander. Dette gjøres i spesialbygde gasstankskip. På ankomstterminalene regasifiseres LNGen og sendes inn i gassrørnettet eller til lokal industri eller gasskraftverk. Hva er LNG drivstoff? Flytende naturgass (LNG) er verdens reneste marine drivstoff som er kommersielt tilgjengelig i dag. Teknologien utpekes internasjonalt som det foretrukne drivstoffet for skipsfart fram mot 2050, og Norge har vært et foregangsland i både utvikling og bruk.

Deretter, hva er gass form?

Vi bruker begrepet gass om den aggregattilstanden som karakteriseres ved at et stoff hverken har fast form eller fast volum. I en mikroskopisk beskrivelse tilsvarer dette at atomene eller molekylene som utgjør stoffet ikke er bundet i noen bestemt struktur, men svever fritt. Angående dette, hva inneholder naturgass? Naturgassen som selges i markedet består hovedsakelig av metan (CH4), også kalt tørrgass. Ubehandlet gass fra gassfeltene, rikgass, består av både tørrgass og våtgass. Våtgassen inneholder litt tyngre komponenter som etan (C2H6), propan (C3H8), butan (C4H10) og kondensater.

Hva er tørrgass?

Tørrgass er en vanlig betegnelse på naturgass som i hovedsak består av metan (CH4), eventuelt også noe etan. Naturgass finnes i egne gassfelter og som biprodukt i oljefelter. Tilsvarende, hvorfor er lng luktfri? LNG renses for karbondioksid og giftige komponenter før nedkjøling. Naturgass er fargeløs og luktfri, men tilsettes et luktstoff etter fordamping i anlegget. Gassen er svært brennbar i antennbare konsentrasjoner.

Hvilke egenskaper har gasser?

En gass har ingen overflate, slik som væsker og faste stoffer. I en gass er molekylene frie og i konstant bevegelse. En gass øver alltid et trykk mot overflaten til gjenstander som befinner seg i den og øver alltid et trykk mot veggene til rommet den er i. En gass fyller alltid den beholderen den er i. Man kan også spørre hva kan man bruke metan til? Metans viktigste anvendelse er til energiformål, som brensel og til bruk i gasskraftverk. I flere land går metan inn på det vanlige gassdistribusjonsnettet. Metan er videre et meget viktig råstoff i petrokjemisk industri.

Så, er naturgass fornybar?

Naturgass er også den perfekte partner til fornybar energi som sol og vind, ved at gassen kan supplere og gjøre dem til forutsigbare energiprodusenter, uavhengige av vær eller andre forhold. Men, visste du at gass i seg selv kan være helt fornybar? Gass har nemlig potensial til å bli både fornybar og utslippsfri.

By Hamilton

Hva betyr W C? :: Hvordan er naturgass blitt til?
Nyttige lenker