Hjem > H > Hvordan Er Naturgass Blitt Til?

Hvordan er naturgass blitt til?

Naturgass er en fargeløs, brennbar gass som kan finnes i porøse bergarter i jordskorpen, oftest sammen med råolje. Den regnes i hovedsak å være et fossilt brennstoff dannet ved nedbrytning av organisk materiale (se kerogen).

Les mer

Deretter, hva er forskjellen på naturgass og råolje?

Petroleum består av hydrokarboner i ulike størrelser. Avhengig av størrelsen får hydrokarbonene forskjellige bruksområder. Derfor skiller vi disse etter størrelse når vi raffinerer oljen. Naturgass består av de letteste hydrokarbonene, og inneholder for det meste metangass. I forhold til dette, er propan en naturgass? LPG blir enten skilt ut av naturgass, eller som et biprodukt i oljeraffineringen. I Norge er LPG ensbetydende med propan (95% propan og 5% butan), fordi propan har kuldeegenskaper som gjør den godt egnet til bruk i vårt klima. Gassen kommer til Norge med tankbil fra raffinerier i Gøteborg og Kårstø.

Følgelig, hva er forskjellen på våtgass og tørrgass?

TØRRGASS er gass som ikke inneholder flytende hydrokarboner ved normalt atmosfærisk trykk og temperatur. Den består hovedsakelig av metan, men kan også inneholde noe etan. Begrepet salgsgass benyttes oftest om tørrgass. VÅTGASS er en blanding av ulike gasskvaliteter som stort sett befinner seg i væskeform. Man kan også spørre hva brukes våtgasser til? Våtgass er flytande ved normale trykk og temperaturar medan tørrgass er i gassform ved normale trykk og temperaturar. Våtgass er hovudsak samansett av ein eller fleire tyngre hydrokarbon som etan, propan, butan og nafta. Våtgass blir brukt som drivstoff i miljøbussar og miljøbilar.

Hva er naturgass enkelt forklart?

Naturgass er en fargeløs, brennbar gass som kan finnes i gjennomtrengelige bergarter i jordskorpen. Som regel finnes den sammen med råolje. Gassen er dannet ved nedbrytning av organisk materiale. Naturgass består i hovedsak av hydrokarboner, som finnes i en rekke ulike former. Hva er Sm3 gass? Olje-, kondensat og gassmengder oppgis i standard kubikkmeter (Sm3) og NGL-mengder oppgis i tonn.

Hva brukes råolje og naturgass til?

Råolje er en form for petroleum og dannes sammen med naturgass ved modning av organisk materiale i sedimentære bergarter. Råolje foredles blant annet til bensin, parafin, diesel og fyringsolje (se oljeraffinering) og til plast og syntetiske fibrer (se petrokjemi). Hvor gammel er oljen i Nordsjøen? Det første oljefunnet som ble gjort på norsk sokkel var Balder i 1967. Funnet var derimot ikke lønnsomt nok på daværende tidspunkt, og det skulle drøye 30 år før funnet ble bygget ut. Det norske oljeeventyret startet for alvor med funnet av Ekofisk i 1969.

Hvor stammer råolje og naturgass fra?

Hvor stammer naturgass og råolje fra? Dyr og planter som levde for 150 millioner siden. Trykk og temperatur og under slike forhold omdannes det organiske materialet til naturgass eller olje.

By Dalia

Hvordan kommer oljen og naturgassen som pumpes opp fra Nordsjøen til land? :: Hva er Frisk Bris?
Nyttige lenker