Hjem > H > Hva Betyr W C?

Hva betyr W C?

WC er forkortelse for water closet, som er engelsk og betyr 'vannklosett', se toalett. WC blir også brukt som forkortelse for World Cup, verdenscup.

Les mer

I forhold til dette, hvor kommer ordet toalett fra?

Ordet kommer fra det latinske lavare som betyr «vaske». Lokum, særlig brukt på dansk, er avledet av det latinske locus, «sted». Fra latin kommer også privet. Kakkhus, dannet av det gamle verbet kakke, «gjøre sitt fornødne», fra latin cacare, ble særlig brukt om priveter til sjøs. Hva heter VM på engelsk? World Championship, engelsk for VM, det vil si verdensmesterskap.

Hva menes med evt?

Evt., forkortelse for «etter (begynnelsen av) vår tidsregning», i mange sammenhenger brukt i stedet for e.Kr. (etter Kristus, Kristi fødsel) som en religionsnøytral tidsangivelse for samme tidsregning. Ta dette i betraktning, hvem oppfant wc? I 1775 tok Alexander Cummings ut det første patentet på vannklosett. Det første WC i Norge ble installert i Christiania i ca. 1860 og i 1864 fantes i alt 28 vannklosetter i byen. På den tiden ble ikke kloakken renset.

Tilsvarende, hvordan bruke avløpspumpe?

Slik bruker du en avløpspumpe

Fyll vasken med litt varmt vann og plasser avløpspumpen over avløpet. Press sugekoppen ned et par ganger og kryss fingrene for at det gjør susen. Bruker du avløpspumper bør du ha to stykker. En stor til toalettet, og en mindre du kan bruke i vasken.
Så, er do møbel? Toalett, klosett, do eller dass er eit avtrede, eit møbel ein kan urinera eller ha avføring i. Ordet toalett vert òg brukt om eit rom med eit slikt møbel i. Det moderne vassklosettet som dei fleste i Noreg brukar i dag vart oppfunne på 1700-talet, men ikkje teke i bruk i byane før tidleg på 1900-talet.

Tilsvarende, hvilket språk kommer ordet fotball fra?

At ordet fotball er lånt fra engelsk, har vi spor av også i uttalen. Folk spør også hva står fvt og evt for? Vår tidsregning, alternativt vanlig tidsregning (engelsk: Common Era), med de tilhørende begrepene før/etter vår tidsregning (forkortet fvt. og evt.), er benevnelser for å angi årstall etter tidsregningen basert på Kristi fødsel (år 0) på en mer verdinøytral måte.

Deretter, hva er fvt forkortelse for?

Før og etter vår tidsrekning (fvt.

By Kinnon Bottoni

Hva er eventuelt? :: Hvordan kommer oljen og naturgassen som pumpes opp fra Nordsjøen til land?
Nyttige lenker