Hjem > H > Hvor Skal Antall Ord Stå?

Hvor skal antall ord stå?

2.7 Oppgavens omfang

Antall ord i oppgavebesvarelsen må være innenfor +/- 10% av det som er oppgitt. Forside, forord, innholdsfortegnelse, sammendrag, referanseliste, tabeller/figurer og vedlegg omfattes ikke av ordtellingen (kommer således i tillegg til det oppgitte antall ord).

Les mer

Så, når skal sidetall begynne?

Vedlegg som har flere sider skal sidenummereres (pagineres) - hvert vedlegg begynner med side 1. HUSK å paginere oppgaven, sett inn sidetall fra og med ark 2. Med andre ord skal ikke tittelbladet ha sideangivelse. Følgelig, hvordan referere til figurer i tekst? ► Tabeller og figurer skal alltid henvises til i oppgavens hovedtekst ► Figur og figurtekst skal sammen kunne stå godt for seg selv ► Likevel: Forklar figuren, hva den viser eller hva du trekker ut av den, i hovedteksten. Det er ofte nyttig å inkludere en seksjon med begrepsavklaring tidlig i oppgaven.

Også, hva skal være med i en forside?

En forside vil vanligvis inneholde disse elementene:

  • Tittel, eventuelt undertittel.
  • Ditt navn eller studentnummer.
  • Oppgavetype og emne.
  • Institusjonstilknytning (universitet, fakultet, institutt eller senter)
  • Årstall, evt studiesemester.
Hvilken skriftstørrelse skal jeg bruke? 12 punkt skrift er stort nok

Skriftstørrelser følger skrifttypen og varierer med type skrift. En bokstav i størrelse 12 punkter i én skrifttype er ikke like stor som i en annen. Derfor er det ikke mulig å sammenligne direkte. Skriftstørrelsene ble derfor skalert etter Times New Roman som finnes i Word.

Og et annet spørsmål, hva betyr innholdsliste?

En innholdsfortegnelse, vanligvis kalt ganske enkelt Innhold er en liste, vanligvis funnet på en side før starten på et skrevet verk, over verkets kapitler eller seksjonstitler eller korte beskrivelser sammen med hvert kapittels sidenummer. Hvordan få nummererte overskrifter i Word? Nummerere overskrifter

  1. Åpne dokumentet som bruker innebygde overskriftsstiler, og velg den første Overskrift 1.
  2. Velg Liste med flere nivåer i Paragrafer-gruppen på Hjem-fanen.
  3. Velg nummereringsstilen du vil bruke i dokumentet under Listebibliotek.

Hva skriver man i et forord?

Forord. I forordet forteller du leseren hvorfor du skriver oppgaven, og hvem du eventuelt har samarbeidet med underveis. Send gjerne en takk til gode medhjelpere! Du kan skrive om spesielle forhold som har påvirket resultatet, og litt om utbyttet du personlig har hatt av å arbeide med temaet. Du kan også spørre hvordan skrive oppgaver? Hva bør en god akademisk oppgave inneholde?

  1. Svar på et spørsmål/en problemstilling.
  2. Leder leseren inn i temaet i oppgaven fra det generelle til det spesifikke.
  3. Har en struktur og et grunnlag som gjør at leser forstår diskusjonen.
  4. Diskuterer problemstillingen (må kunne argumenteres imot)

Dessuten, hvordan skrive innledning til arbeidskrav?

Innledning. I innledningen presenterer man temaet, eventuelt bakgrunn for valg av tema og eget ståsted, hvis det er relevant. Så avgrenser man temaet og kommer fram til problemstillingen. Man begrunner avgrensningen og sier kort noe om oppgavens oppbygging.

By Hulbard Thwaites

Hvordan måle temperatur panne? :: Hva teller med i antall ord?
Nyttige lenker